TECEsquare aktivacijska tipka za WC

Bezvremenski oblik od plemenitog čelika – TECEsquare, model aktivacijske tipke za dvokoličinsko ispiranje. Iznimno plosnatog i minimalističkog dizajna, ova se tipka nedvojbeno uklapa u svaki dizajn kupaonice, što dokazuju i nagrade Desing Plus ’09 te Red Dot Award 2010. godine.

Aktivacijske tipke za WC vidljiva su sjecišta prema nevidljivoj tehnologiji u zidu, slično kao i prekidači za svjetlo. S TECEsquare aktivacijskom tipkom, TECE stavlja naglasak na integraciju tih tehničkih sjecišta u arhitekturu kupaonice kao i na djelovanje četkanog plemenitog čelika.

Uz pomoć ugradbenog okvira TECEsquare ugrađuje se gotovo u potpunosti u zid. Vidljiva ostaje samo posebno plosnata ploča od plemenitog čelika, koja iz zida izlazi svega 2 mm. Funkcionalnost ovog modela aktivacijske tipke govori sama za sebe, tri uske fuge ocrtavaju tipke za aktivaciju ispiranja: široka tipka je za veliko ispiranje, dok je uža tipka za malo ispiranje. TECEsquare je i od struke pridobila veliku pažnju pa je 2009. godine osvojila nagradu Design Plus, dok je 2010. godine nominirana za njemačku Design nagradu.

Iza osebujnog dizajna stoji nova ozibna tehnologija. Članci tipke se pritom nalaze u zidu, na vanjskom rubu ploče. Površina ploče od plemenitog čelika obložena je tankim, na habanje otpornim zaštitnim slojem, koji sprječava pojavu otisaka prstiju na ploči. Tipičan izgled i specijalna haptika plemenitog čelika ostaju pritom očuvani. TECEsquare dostupna je i u staklenoj izvedbi u različitim bojama.

Zahvaljujući posebnom ugradbenom okviru, staklenu izvedbu moguće je ugraditi u potpunosti u ravnini zida.

www.tece.hr