Trendovi u obnovi kupaonice

Kako bi kupaonica kao područje stanovanja pobijedila na važnosti, vidi se i na trendovima: drvo i prirodni materijali za namještaj u kupaonici i za pod, površine u različitim bojama i oblicima, XXL-tuševi, salon namještaja čak i kamin kutevi traže u međuvremenu svoje mjesto u kućnoj kupaonici. Važni trend za obnovu kupaonice su ekstra tanke pločice. One se daju bez opterećenja prostora postaviti na starim podnim pločicama kako se vlasnici kuće mogu spasiti od micanja starih pločica a time i novaca i puno prljavštine.

Većina ljudi na zapadu se u prosjeku zadržava 40 minuta u kupaonici. Ali što se tiče opreme, mnogi nisu zadovoljni. Više od četvrtine njemačkih kupaonica je starije od 25 godina. Nije ni čudo da se mnoge kupaonice ne mogu mjeriti sa zahtjevima korisnika u jednostavnoj njezi, funkcionalnosti svrhe i korištenju. 57 posto nijemaca smatraju da je njihova kupaonica zastarjela i da ju treba obnoviti, više od polovice se ne sviđaju više njihove pločice a svaki drugi smatra da je njegova kupaonica mala. Krajnje je vrijeme za obnovu kupaonice!

Novi tlocrt, puno dizajnerskih ideja: U novoj kupaonici je sve moguće

Sjenovito postojanje više nema rezultata u kupaonici, više dobiva kupaonica koja ima važnost kao stambeni prostor: to pokazuju i trendovi u dizajnu i opremanju. Danas više nitko ne mora planirati svoju kupaonicu duž zida. Moderan način izgradnje dozvoljava kompletan novi tlocrt. Uvučeni, niski zidovi djeluju kao dio prostora i omogućuju ugradnju umivaonika ili stolića za pranje svugdje u prostoru. Vodovodne cijevi i električni kabel nestaju u zidu, a WC iza njega. Kada se može po želji postaviti na sredini kupaonice.

Pristupačna kupaonica je mnogima važna

88 posto nijemaca želi kupaonicu u kojoj će se snaći i dok budu u starijoj dobi. Nije ni čudo da su tuševi prevladali. Osim toga, povećava se vrijednost pristupačnosti kupaonice. Kako bi se kupaonica mogla koristiti i u starosti, nije samo tuš presudan. Široki otvor vrata, pristupačan umivaonik i podesiva visina WC-a dovršavaju opremljenost kupaonice. Također je neophodna: neklizajuća podnica i dovoljno prostora za manevriranje, kao na primjer za invalidska kolica.