FacadeSlot kanal s rasporom

Također, FacadeSlot nudi praktičan, siguran i estetski prikladan način izgradnje odvodnog praga na ulazu u zgradu ili kontinuirane linijske odvodnje u okolišu zgrade, gdje postoji potreba za ugradnjom odvodnih kanala na više ulaza, fasada, zidova, stubišta, itd.

Sustav je također dizajniran kako bi se omogućilo spajanje odvodnje kišnice (oluka) na FacadeSlot sustav putem jednostavnog spajanja vertikale kišnice na FacadeSlot odvodnu kutiju čime se postiže učinkovitije rješenje krovne i površinske odvodnje, te se olakšava projektiranje i sama izgradnja objekta i odvodne mreže.

Uredan i jednostavan izgled, te nenametljiva površinska obrada kanala olakšavaju popločavanje površine i poboljšavanju konačni izgled popločane površine. Vrat samog kanala je dovoljno dubok i omogućava smještanje svih vrsta standardnih blokova za popločavanje, a glatka stijenka kanala omogućava polaganje obloge direktno uz FacadeSlot kanal.

Kanal je dizajniran za primjenu u područjima s pješačkim opterećenjem (pješaci, biciklisti, okoliš objekta, stubišta, odvodnja fasada i zidova), tj. za A15 klasu nosivosti prema EN 1433. Gatic FacadeSlot je proizveden od visokokvalitetnog pocinčanog čeličnog lima u skladu sa EN 10142 i kombinira se s FacadeSlot kratkim kanalima te revizijskim i odvodnim kutijama. U priloženim tablicama nalazi se pregled FacadeSlot odvodnog sustava. FacadeSlot kanali izrađeni od nehrđajućeg čelika AISI 304 su dostupni na zahtjev.