Projekt autocesta Kosovo Instituta IGH odabran za najbolji projekt u kategoriji cesta i autocesta

Zagreb, 13.6.2013. – Institut IGH, odnosno projekt Autocesta Kosovo, dobitnik je prestižne nagrade 2013 Global Best Project Award američkog Engineeering News Recorda.

Projekt Autocesta Kosovo od strane stručnog žirija proglašen je najboljim međunarodnim projektom u kategoriji Cesta i autocesta, unutar koje se posebna pozornost posvećuje upravo izvrsnosti u građenju i dizajnu.

Dobitnici 2013 Global Best Project Awarda izabrani su od strane nezavisnog sedmočlanog stručnog žirija sastavljenog od vodećih profesionalaca iz struke sa širokim međunarodnim iskustvom.

Kriteriji odabira uključivali su sigurnost, inovaciju, doprinos globalnoj zajednici, estetsku kvalitetu i vještinu izvedbe, s posebnim naglaskom na diverzificiranost članova tima na globalnoj razini.

Global Best Projects Awards međunarodno je stručno priznanje koje za cilj ima promicanje najboljih svjetskih građevinskih projekata i tvrtki koje su se svojim dizajnom te kvalitetom i inovativnosti građenja posebno istakle. Dodjeljuje se u 20 pojedinačnih kategorija, počevši od aerodroma do edukacije. Više o samoj nagradi nalazi se na

http://enr.construction.com/BestProjects/global/2013/.