14. Holcimov Dan otvorenih vrata u Koromačnu

Usprkos gospodarskoj krizi koja nije zaobišla ni Holcim, 14. Dan otvorenih vrata u njegovoj tvornici cementa u Koromačnu održan je uz brojne goste, poslovne partnere, građane i gotovo 400 djece iz vrtića i škola Labinštine. Dan je protekao uz slogan „Nosi se crveno!“

Budući da je Holcim nedavno postao ponosni nositelj znaka Hrvatske kvalitete za dvije linije svojih proizvoda (Holcim Ekspert®, Holcim Majstor®, Holcim Primus® i Holcim® Protektor® cement te Holcim Agrocal® i Holcim Vivacal®), ovaj je Dan otvorenih vrata bio posvećen upravo tom značajnom priznanju i odvijao se u znaku crvene boje – boje Hrvatske kvalitete, uz slogan „Nosi se crveno!“ „Iako smo pod pritiskom troškova, smatramo vrlo važnim nastaviti s našom tradicijom otvorene i transparentne komunikacije, koja svakako obuhvaća i Dane otvorenih vrata“, rekao je predsjednik Uprave Holcima, Albert Szabo u pozdravnom govoru okupljenim gostima. Dodao je i kako ova tvrtka neće činiti kompromise po pitanju svoje obveze da posluje na najodgovorniji mogući način, posebice kada je riječ o sigurnosti i zaštiti na radu, zaštiti okoliša i kvaliteti proizvoda. I ove su godine svi gosti, prijatelji, poslovni partner, članovi lokalne zajednice I djeca Labinštine imali priliku vidjeti gdje i kako Holcim radi, te su upoznati s procesom kontrole kvalitete u proizvodnji cementa. U programu su između ostalih sudjelovali: udruga Labin zdravi grad, Labinska udruga pčelara, Udruga gljivara Labinštine te Crveni križ Labin. Organizirana je i izložba likovnih radova osoba s posebnim potrebama. U novoobnovljenom Društvenom domu u Koromačnu prikazana je kazališna predstavu “Djevojčica i roda”, kroz koju su se djeca, na zanimljiv i šaljiv način, upoznala s Europskom unijom i njezinim zemljama članicama. Svi su posjetitelji dobili i prigodni poklon: drvenu slagalicu koja podsjeća na početke i korijene gradnje, kada je drvo bilo jedini dostupan građevinski materijal.

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 90.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja. * * * * * * * Za komunikacije Holcima Hrvatska, Petra Martić, telefon: 01 655 40 33, mobitel 098 348 342, e-mail: petra.martic@holcim.com (www.holcim.com)