4. Hrvatski forum o održivoj gradnji (Zagreb, 13.11.2010.)

No što je zapravo javni prostor? Je li on javna ili pak naša stvar, stvar svakoga od nas, naša briga, a ponekad i naš problem? Res publica, cosa nostra…? Pokušajmo s definicijom iz rječnika: Javni prostor je područje ili mjesto koje je otvoreno i dostupno svim građanima, bez obzira na spol, rasu, nacionalnu ili socio-ekonomsku pripadnost i dob. To je teorija, a je li tako zaista i u praksi? Kako definiramo mjesto na kojem se proteže javni prostor? Kako pak točku na kojoj prestaje njegovo područje? Kako definiramo sadržaje koji su mu primjereni? Ponašanje u i na njemu? Ovogodišnja tema logičan je slijed tri protekla izdanja Foruma – dok je prvi Forum bio posvećen različitim, uglavnom općim aspektima održive gradnje, drugo izdanje tematski je bilo usmjereno na planiranje u procesu gradnje, a prošlogodišnje, treće po redu, bavilo se korištenjem obilježja prostora gradnje. Ove godine čitavu priču smještamo u javni prostor.

SUDJELUJTE, KOMENTIRAJTE, PITAJTE, DISKUTIRAJTE!

Tijekom Foruma bit će moguće izravno sudjelovati u raspravi i putem SMS poruka te Twittera. Uključite se i dajte svoj doprinos

Neke od tema ovogodišnjeg foruma bit će:

Romska Mahala – unapređenje uvjeta življenja siromašnih stanovnika ‘’divljih’’gradskih naselja – Panel diskusija ‘’Javni prostor, javna stvar…, javni prostor NAŠA stvar!’’ – Scenarij razvoja javnog prostora na primjerima radova studenata – Ima li zaista smisla (g)raditi „zeleno“?Prvi ovakav forum održan je 2007. godine, a želja organizatora bila je da na jednom mjestu okupe različite stručnjake koji bi razmjenjivali iskustva na području održive gradnje.Sudionicima Foruma bit će dodijeljena 4 boda u skladu s ‘’Pravilnikom o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove graditeljstva’’, NN 24/08. Informacije na: 4. Hrvatski forum o održivoj gradnji ili na telefon 01 6591 113.Kotizacija za rane prijave do 20.10.2010. iznosi 280 kn (PDV je uključen), a nakon toga datuma 400 kn (PDV je uključen). Za studente je prisustvovanje besplatno uz obveznu prethodnu prijavu. Potvrdu o uplati kotizacije poslati na e-mail info hrv@holcim.com ili na fax 01 659 11 10 najkasnije do ponedjeljka 8.11.2010. Prijave nakon tog datuma neće se zaprimati. Broj mjesta je ograničen. Informacije: info-hrv@holcim.com ili 01 659 11 13.

www.holcim.hr