Antunović u Zagrebu završava hotel s rotirajućim vidikovcem

ZAGREB – Devet ponuđača uređuje sobe nakon čega ćemo se odlučiti za najljepšu. Kada se odlučimo, tako će izgledati i preostale sobe, objašnjava Tomislav Antunović

Do polovice iduće godine Zagreb će biti bogatiji za još jedan hotel s četiri zvijezdice, iako se sam objekt gradi po standardima za pet zvijezdica. Centar Antunović, kako će se zvati, posljednjih se 15 mjeseci gradi na ulazu u zagrebačko naselje Špansko, a trebao bi se dovršiti do 22. svibnja 2006. U sklopu hotela nalazit će se 10.000 četvornih metara poslovnog prostora i kongresni centar sa 500 mjesta.

Najljepši pogled U gradnju objekta vlasnik Tomislav Antunović uložio je 35 milijuna eura, te tvrdi da će to biti jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj. Raspolagat će, kaže Antunović, sa gotovo 200 soba, a osim wellness centra, bazena i ostalih uobičajenih pratećih sadržaja prvi će u Hrvatskoj u sklopu hotela nuditi pokretne stepenice. Na dva kata ispod zemlje nalazit će se dvije podzemne garaže s ukupno 300 parkirnih mjesta, dok će se poslovni prostor i hotel rasporediti na ostalih osam katova zgrade. Na vrhu će se nalaziti velika terasa s, kako tvrdi Antunović, najljepšim pogledom na Zagreb i okolicu. “Sagradit ćemo i rotirajući vidikovac tako da posjetitelj kompletnu panoramu doživi ni ne okrenuvši se. Vanjske smo radove priveli kraju, a trenutno devet ponuđača uređuje sobe nakon čega ćemo se odlučiti za najljepšu. Kada se odlučimo, tako će izgledati i preostale sobe”, objašnjava Antunović. Ističe da 40 godina putuje i odsjeda po svjetskim hotelima te jako dobro zna kako udovoljiti i najprobranijega gosta. “Ako ću ja biti zadovoljan, svi će biti zadovoljni”, zaključuje vlasnik dodavši da će hotel zapošljavati 130 ljudi.

Graditelj hotela Kao glavnog savjetnika pri gradnji hotela Antunović je zaposlio Branimira Jakopovića, iskusnoga konzultanta koji je svojedobno sagradio tadašnji Intercontinental, odmnosno današnji Westin. Upravo je njegova zasluga što je svjetska koorporacija uvedena u Zagreb, a popularni InterConti bio je šesnaesti tvrtkin hotel u svijetu. Jakopović je potom dugi niz godina bio njegov glavni direktor, ali je nastavljao graditi niz korporacijskih hotela diljem Europe, od Mađarske do Rusije i Finske. Čim je došao na gradilište Centra Antunović je odmah napravio hitne izmjene. “U prvotnom projektu nije bilo zamišljeno teretno dizalo. To sam odmah izmijenio jer bi gosti dijelili dizalo s osobljem, što hotel s četiri zvjezdice nikako ne smije dopustiti”, objašnjava Jakopović. Izvor: www.poslovni.hr

Tomislav Antunović već raspolaže s tri hotela; u Sesvetskom Kraljevcu, Brčkom i Orašju. Hotel kraj Sesveta raspolaže sa 35, onaj u Brčkom ima 15, a hotel u Orašju 20 soba. Ali, osnovni biznis tvrtke kojoj je Antunović predsjednik uprave i vlasnik jest trgovina naftnim derivatima na veliko i malo, uvoz i izvoz nafte, ali i njezina prerada i transport. U sklopu svakog hotela sagradio je i benzinsku crpku, a raspolaže i sa 18 cisterni za prijevoz goriva.

]]>