Asfaltiranje čeka hale, hale čekaju dozvole

LABIN – Asfaltiranje poslovne zone Vinež, kao i obližnje prometnice kroz naselje, neće početi dok se ne završe grubi građevinski radovi na većini od 13 parcela, doznali smo od Anamarije Lukšić iz gradskog Odjela za gospodarenje prostorom. Prodane su sve parcele bivšeg gradskog zemljišta, osim jedne jer je u tijeku postupak prigovora.

Na većini će niknuti nove hale, a na jednoj će se proširiti ovdašnje komunalno poduzeće, koje već sada djeluje u susjedstvu. Na pitanje koliko će dugo trajati radovi, odnosno do kada će se voziti po susjednoj razrovanoj prometnici, Lukšić veli da su u ugovoru o prodaji propisani uvjeti čije nepoštivanje može dovesti do toga da Grad po istoj cijeni može prisilno otkupiti istu parcelu. – U roku tri mjeseca od punovažnosti ugovora vlasnik mora zatražiti lokacijsku, a u roku šest mjeseci od dobivanja lokacijske i građevinsku dozvolu. Nakon dobivanja građevinske mora u roku 15 dana početi s radovima, odgovorila je Lukšić potvrdivši da će na radove utjecati i brzina izdavanja navedenih dozvola. Dosad je, naime, izdana samo jedna građevinska dozvola, i to tvrtki Benetton, dok ostali traže lokacijske.

Za izgradnju zone, koju financira Grad Labin, izdane su četiri građevinske dozvole, i to za fekalnu kanalizaciju, vodovodnu mrežu, elektroenergetsku mrežu i jedinstvena za prometnice, oborinsku kanalizaciju, javnu rasvjetu i telekomunikacijske cjevovode. Dosad su, doznajemo od Lukšić, dovršene fekalna kanalizacija, koju je uređivalo Komunalno poduzeće 1. maj i vodovodna mreža, za što je dan zahtjev za tehnički pregled. Elektroenergetsku mrežu postavlja ovdašnja Elektroistra, a prometnice i ostale zahvate obuhvaćene spomenutom građevinskom dozvolom Grad, s tim da T Com sudjeluje u pokrivanju troškova za telekomunikacijske cijevi. K. S. R. Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr