Besprijekornu čistoću vode na Kopiki jamčit će računala

OSIJEK – Iako je prošle godine u svibnju sezona kupanja i sunčanja na osječkim kupalištima već započela, zbog nepovoljnih vremenskih prilika trenutačno jedva da su započeli i radovi na uređenju kupališta – popularne “Kopike”.

No, prema riječima Ivana Vuletića, direktora “Sportskih objekata”, osječka bi “Copacabana”, unatoč brojnim teškoćama izazvanim vremenom, dotrajalim vodovodnim instalacijama i visokim vodostajem Drave, trebala biti otvorena 1. lipnja. – Poučeni ranijim iskustvima, ove smo godine s radovima krenuli na vrijeme i ako nas vrijeme posluži, svi bazeni bi trebali biti spremni za kupače 1. lipnja. No, moram napomenuti da su trenutačno, zbog visokog vodostaja Drave, olimpijski i veliki okrugli bazen još uvijek pod vodom te da, ako se voda ne povuče za tjedan dana, radovi na njihovoj sanaciji neće biti završeni do 1. lipnja pa u tom slučaju oni neće biti otvoreni za kupače kada je previđeno – kaže Vuletić te dodaje kako je za potrebe “Kopike” Grad ove godine izdvojio oko milijun i pol kuna, što će biti dovoljno za kvalitetno uređenje i upravljanje kupalištem.

Oko 600 tisuća kuna bit će utrošeno na uređenje i pripremu za kupališnu sezonu, a s preostalih 900 tisuća pokrit će se održavanje – kaže Vuletić te dodaje kako će radovi pripreme za sezonu ove godine obuhvatiti i potpuno obnavljanje “filtarnice” bazenske vode. – Za sada su obavljeni radovi na elektroinstalacijama i na sanaciji krova zatvorenog objekta, a uz generalni remont dotrajalih pumpi, u filtarnicu će biti ugrađen poseban mikroprocesorski uređaj, pomoću kojega će se 24 sata dnevno nadzirati razina klora i kiseline u vodi, kako se ne bi pojavile povećane količine opasne za zdravlje. Time ćemo ove godine osigurati apsolutnu kontrolu čistoće vode te moći garantirati posjetiteljima kvalitetu vode kao na, primjerice, Gradskim bazenima – objašnjava Vuletić te ističe kako je i do sada kvaliteta vode na “Kopiki” bila zadovoljavajuća bez obzira na priče koje su prošle godine kružile među Osječima kako je voda iz bazena uzrok kožnih oboljenja nekolicine kupača. Inače, zahvaljujući pomoći Grada, i ovoga ljeta Osječani će se na “Kopiki” moći kupati besplatno i to u sva četiri bazena. A kako najavljuje Vuletić, ove bi kupališne sezone potupno trebali biti očišćeni travnjaci, riješen problem krtičnjaka te nakon dugog niza godina konačno će proraditi i svi tuševi. Autor: I.KUKIĆ Izvor: www.Glas-Slavonije.hr

]]>