Blještavi kućanski aparat kakvoga još niste vidjeli

VELENJE – Gorenje ponovo iznenađuje! Na temelju konceptualnog projekta – kućanski aparati kao dizajnerski prestižni elementi u suvremeno opremljenom stambenom prostoru – je poduzeće Gorenje, da bi dizajnski popestrilo svoje aparate počelo upotrebljivati kristale poduzeča Swarovski, vodećeg proizvođača i dobavljača kristala na svijetu.

Predviđa se da će još krajem ove godine Gorenje diljem Europe ponuditi tržištu ljubitelja dizajnerskih vrhunskih vrijednosti seriju ekskluzivnih rashladno-zamrzivačkih aprata Gorenje s kristalima Swarovski. Prvi rashladno-zamrzivački aparat Gorenje, ručno posut s 5.000 dragocjenih kristala, u Gorenju je svečano prikazan 3. listopada 2005, kada je u novom izložbeno-prodajnom salonu u Velenju započela 5-dnevna priredba Gorenje Trade Show 2005.

Izloženi rashladno-zamrzivački aparat Gorenje, posut kristalima Swarovski, predstavnik je Premium linije nove generacije sa svim naprednim funkcijama i oblikovnim rješenjima. Najnovije prednosti nove generacije odnose se na suvremeni vanjski izgled čistih linija, inovativno oblikovanu unutrašnjost koja omogućava potpuno iskorištenje prostora, različita temperaturna područja koja omogućavaju idealne uvjete pohranjivanja svih vrsta namirnica te na upravljanje rada aparata pomoću inteligentne tehnologije. Posebnost ove jedinstvene inačice je, pored blještavih kristala koji su ručno ugrađeni u umetke na vratima, još i crna sjajna boja koja aparatu daje dodatni blještavi izgled. Unikatni primjerak će posjetioci novog salona u Velenju moći razgledati do studenoga kada će Gorenje, zajedno s Unicefom, prirediti dobrotvornu dražbu spomenutog unikatnog aparata. Prikupljena će sredstva biti namijenjena projektu gradnje škola u Burkini Faso.

Predviđa se da će komercijalna linija rashladno-zamrzivačkih aparata Gorenje s kristalima Swarovski na europskim tržištima biti na raspolaganju već krajem ove godine. Serija ekskluzivnih rashladno-zamrzivačkih aparata razlikovat će se od izloženog unikatnog aparata po manjem broju i drukčijem rasporedu kristala. Austrijsko poduzeće Swarovski, koje je krajem 19. stoljeća osnovao Daniel Swarovski, poznato je po tradiciji u kakvoći, izradi i dobivanju kristala i izradaka od kristala, prvenstveno u industriji nakita i modnoj industriji kao i za dekorativno opremanje stambenih prostora. Kristali Swarovski su zadnjih godina vruća i tražena roba ‘Haute Couture’ u svijetu mode. Ime Swarovski nalazi se potpisano pod brojnim modnim izrdcima i nakitom što ga kreiraju poznata imena modnih kreatora kao što su Coco Chanel, Elsa Schiaparelli, Dior, Dolce & Gabana, Valentino i Roberto Cavali.

]]>