Bosch i u 2013 uručio značajnu količinu Bosch alata Maloj školi brodogradnje

Predstavnici tvrtke Robert Bosch d.o.o., direktor prodaje Bosch alata za Hrvatsku Svjetlan Ivanjak, voditeljica marketinga za odjel Bosch električnih alata Ivana Prekrat i voditeljica  korporativnih komunikacija Kristina Šperanda Ferenc, uručili su vrijednu donaciju predstavniku Male škole brodogradnje gdinu. Davoru Mihaliću.

Uručeno je preko  trideset alata za kućnu radinost s kojima će tijekom ljetnih mjeseci najmlađi uživati u kreativnim radionicama StolArt-a. Alati koje je tvrtka Robert Bosch d.o.o. donirala Maloj školi brodogradnje su: višenamjenski alat, aku odvijač, pištolj za ljepljenje, sustav za fino prskanje, stolna kružna pila, ručna kružna pila, sabljasta pila, univerzalni usisivač, puhalo vrućeg zraka i lančana pila. Djeci je pružena prilika da uzmu tehnološki napredan i inovativan Boschev alat te se uz stručnu pomoć voditelja programa Davora Mihalića uvjere kako sami mogu stvoriti što požele. Nakon što od prve šperploče do porinuća prođe svega nekoliko dana djeca shvate da su zaista sama izgradila brod. ,,Tvrtka Robert Bosch d.o.o. već godinama potiče kreativnost mladih i podržava ovakve projekte, stoga mi je jako drago da se naša suradnja s Malom školom brodogradnje nastavlja i ove godine”, izjavio je  Svjetlan Ivanjak, direktor prodaje Bosch alata za Hrvatsku.

Kreativna radionica StolArt djeluje unutar Udruge za kulturnu suradnju zemalja u regiji MREZZE i do sada su održali više sličnih radionica na obali i otocima. Projekt promiče zaštitu okoliša i važnost očuvanja tradicijske dalmatinske brodograditeljske baštine.

Grupa Bosch vodeći je globalni dobavljač tehnologije i usluga. U poslovnoj 2012. otprilike 306.000 zaposlenika ostvarilo je prodaju od 52,5 milijardi eura. Od početka 2013. djelatnost kompanije podijeljena je na četiri poslovna područja: tehnologiju za motorna vozila, industrijsku tehnologiju, potrošačku robu i energetsku i graditeljsku tehnologiju. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i više od 360 podružnica i regionalnih kompanija u oko 50 zemalja. Ako ubrojimo i njegove prodajne i servisne partnere, tada Bosch ima svoje predstavnike u oko 150 zemalja. Ova svjetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju temelj je za daljnji rast. Bosch je u 2012. godini potrošio oko 4,8 milijardi eura na istraživanje i razvoj te je prijavio gotovo 4800 patenata diljem svijeta. Proizvodi i usluge grupe Bosch oblikovani su da fasciniraju i unapređuju kvalitetu života nudeći inovativna i korisna rješenja. Na taj način Bosch diljem svijeta nudi „tehnologiju za život“.

Tvrtku je 1886. u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku”. Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu i omogućava tvrtki dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija s ciljem osiguranja budućnosti tvrtke. Ukupno 92% udjela u društvu Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne zaklade Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetnog vlasništva izvršava trust. Ostatak poslovnih udjela u vlasništvu je obitelji Bosch i društva Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije dostupne su na internetu na stranicama www.bosch.com