Centar za poduzetništvo mora izići na tržište

VIROVITICA – Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije usvojilo je prijedlog Odluke o osnivanju Poduzetničkog centra d.o.o. Virovitice.

Istodobno, trebala je biti usvojena odluka o likvidaciji Centra za poduzetništvo Virovitičko-podravske županije, ali je odgođena do sljedeće sjednice. Odluku o osnivanju novog poduzetničkog centra župan Zvonimir Šimić obrazložio je smanjenjem troškova jer se za rad dosadašnjeg Centra za poduzetništvo godišnje iz županijskog proračuna izdvajalo 360.000 kuna. “Centar za poduzetništvo osnovan je u najboljoj namjeri. I sam sam, kao županijski vijećnik, glasovao za njega, ali se sada uvidjelo da nije ispunio naša očekivanja”, kazao je Šimić. Županijsko poglavarstvo smatra da takvi centri mogu djelovati samostalno. Pretvaranjem u trgovačko društvo omogućit će im se sudjelovanje na tržištu, po sistemu ponude i potražnje, čime bi se ostvarile mogućnosti samofinanciranja.

“Istražili smo tržište i zaključili da ima dovoljna posla da radnici sami zarade za plaće i ostale troškove, čime bi se rasteretio proračun. Mogli bi izrađivati različite poduzetničke projekte, aktivno sudjelovati u pretpristupim fondovima, sudjelovati kao partneri u organizaciji sajma Viroexpo i slično”, izjavio je nakon sjednice Šimić i dodao kako će Županija pomoći da tvrtka zaživi. Još je nejasno što će biti s dvoje radnika Centra za poduzetništvo. Prema Šimićevim riječima, likvidacija ne znači otkaz, ali “bit će na tržištu”. Broj radnika Poduzetničkog centra d.o.o. ovisit će o količini poslova, a još se službeno ne zna ni tko će biti direktor. Autor: G.GAZDEK Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>