Đapić: Napravili smo više nego bivša vlast u godinu i pol dana

OSIJEK – Obnovit ćemo još pet trgova u Osijeku!, poručivao je proteklih dana hrvatskim medijskim prostorom gradonačelnik Anto Đapić.

U gradu treba obnoviti još mnogo toga, pa i brojne trgove, od Trga slobode, Bana J.Jelačića, L. Ružičke… no ne na razini cijene i sadržaja kao što je to slučaj s Trgom A. Starčevića. Ipak, prioritet nam je proširenje gospodarskih zona. Ne možemo građanima opravdavati šminkanje, a da se godspodarstvo konačno ne pokrene – kaže gradonačelnik. No, šminkanja će ipak biti jer mnogo je toga što još vapi za obnovom. Tako Đapić najavljuje, u sklopu jedinstvenog projekta, cjelovito uređenje Trga L. Ružičke i autobusnog kolodvora, a za taj će projekt natječaj uskoro biti objavljen. Inače, posljednjih su dana oporbeni političari Đapiću zamjerili da još nije predstavio ni jedan svoj projekt, odnosno da “reže tuđe vrpce”.

Grad i Županija zajednički su predstavili 50 projekata, od gospodarskih zona, preko obnove trgova i cesta do gradnje škola. Preuzeli smo od bivše vlasti nekorektne, društveno štetne pogodbe i raskopan Trg. Za tri mjeseca napravili smo više nego oni u godinu i pol dana! Preuzeli smo projekte sa svim njihovim manama, klupama od 6.000 eura i svim ostalim, i završili ih. Zar smo trebali ostaviti Trg raskopan? Ja nisam prerezao ni jednu vrpcu, a oni, umjesto da se pokriju ušima i šute, obmanjuju javnost – žustro odgovara Đapić. Gradonačelnik je potvrdio i kako će uskoro biti objavljen javni natječaj za idejno rješenje izrade spomenika Anti Starčeviću, čime će se “projekt Trg gotovo privesti kraju”. – Smatram da trebamo završiti i priču oko pročelja na Trgu. Kad smo već toliko uložili u njega, napravit ćemo još taj korak pa da Trg uistinu bude prekrasan – zaključuje Đapić. Autor: M. MIHALJEVIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>