Datum završetka Trga – nepoznat

Osijek – Građevinski radovi na Trgu Ante Starčevića bit će završeni do kraja kolovoza, nekih značajnih odstupanja od tog roka ne bi trebalo biti osim ako se ne naiđe na nešto nepredviđeno, izvijestio je jučer Nikola Škaro, direktor Zavoda za urbanizam i izgradnju d.d. – tvrtke koja nadzire radove, predstavnike investitora.

Čelni ljudi Grada su, naime, nakon primopredaje dužnosti u Gradu odlučili redoviti koordinacijski sastanak održati na gradilištu kako bi se detaljnije informirali o dinamici radova na Trgu. Podsjetimo, Trg je trebao biti gotov još u svibnju ali zbog tehničkih teškoća radovi su usporeni. Škaro je kazao kako se trenutno na Trgu Ivana Pavla II. otklanja dio nedostataka kako bi taj novouređeni dio grada prošao tehnički pregled. Gradilište na Starčevićevom trgu je otvoreno u mnogim segmentima – radi se na fontani, izolaciji, ulazima u pothodnik, a nakon toga preostaje finiširanje i popločavanje. Gradonačelnika Antu Đapića zanimala je sigurnost građana koji prolaze uz gradilište, na što je Škaro kazao da je do sada ono bilo ograđeno i nepristupačno prolaznicima, ali je zbog potreba posla dio zaštitinih panoa morao biti uklonjen. No, smatra, kako građanima zbog toga ne prijeti opasnost. Krešimir Bubalo, osječko-baranjski župan, kazao je kako nema financijskih prepreka da radovi ne budu gotovi do rujna, a Županija će napraviti anekse ugovora s Cestingom i Unikomom te transferirati pet milijuna kuna, podmirujući svoje obveze.

Josip Škorić, voditelj gradilišta, kazao je da bi idući tjedan na ulaz u pothodnik kod Ribarske ulice trebala biti postavljena staklena nadstrešnica, a trenutno se u pothodniku prepravlja odvodna instalacija za oborinske vode. Na sastanku koordinacije, nakon obilaska gradilišta, a prema priopćenju iz kabineta župana, raspravljalo se o tehničkim aspektima građevine pa su podizvođači kazali kako procjenjuju da je vjerojatnije da će, zbog niza neriješenih problema, a vezanih uz odvodnju viška vode fontane kao i podnog grijanja, završetak radova planiran za kraj kolovoza biti prekoračen. Đapić je utvrdio da se koordinacija zadužena za praćenje radova treba sastati ponovno ovaj tjedan kako bi se utvrdila točna dinamika i što točniji datum završetka radova. Autor: D.PEJIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr