Dobit Grupe Končar u prvih devet mjeseci 9,4 mil. kuna, tridesetak posto manje nego lani

HRVATSKA – Prema podacima koje je Grupa Končar proslijedila Zagrebačkoj burzi, u prvih devet mjeseci društva unutar Grupe ostvarila su konsolidiranu dobit poslije oporezivanja u visini 9,4 milijuna kuna što je tridesetak posto manje nego lani kada je ta dobit iznosila 13,3 milijuna kuna.

Konsolidirani ukupni prihodi su do kraja rujna ove godine dosegnuli iznos od 1,35 mlrd kuna od čega su prihodi od prodaje u zemlji i inozemstvu iznosili 1,23 mlrd kuna (lani je ostvareni prihod iznosio od prodaje 1,18 mlrd kuna), ostali poslovni prihodi 57,8 milijuna, financijski prihodi 34,7 i izvanredni prihodi 20,5 mil. kuna, saznaje se iz priopćenja Končara. U prodaji na inozemnim tržištima zabilježen je rast od 9% na 498,5 milijuna kuna, dok je na domaćem tržištu zabilježen porast od 1,5% na 733,7 mil. kuna. Na domaćem su tržištu i dalje najveći Končarevi kupci Hrvatska elektroprivreda, trgovačke kuće Brodomerkur, Elektromaterijal i Elektropromet, ZET, Hrvatske autoceste, Hrvatske željeznice, dok se u inozemstvo najviše izvozi na tržište Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke, Švedske, Češke, Finske i Bugarske.

U prvih devet mjeseci društva koncerna Končar su ugovorila nove poslove u iznosu od 1,36 mlrd kuna što je 19% više od ugovorenog iznosa u istom razdoblju lani. Od tog iznosa nešto više od milijardu kuna vrijedni poslovi bi se trebali realizirati ove godine, dok bi se oko 330 milijuna kuna vrijedni poslovi trebali obaviti u 2006. i narednim godinama. Ukupo stanje zaključenih poslova na kraju devetog mjeseca iznosi 1,8 mlrd kuna što je 7,5% više od stanja zaključenih poslova na početku godine, dodaju u Končaru. (Bankamagazin) www.bankamagazine.hr

]]>