Dobitnici Zlatne plakete su Centrometal, Team, TMT i Kerbek

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA – U četvrtak 27. listopada u dvorani Scheier održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore na kojoj su dodijeljene nagrade Zlatna plaketa za zasluge u razvitku gospodarstva na području Županije i to za najuspješnije veliko trgovačko društvo, najuspješnije srednje trgovačko društvo i najuspješnije malo trgovačko društvo.

Uz Stjepana Žerjava, predsjednika Županijske komore, i Dijanu Kranjak, v.d. tajnicu Komore, sjednici su bili nazočni međimurski župan Josip Posavec, njegov zamjenik Mladen Križaić, Vladimir Ivković, predsjednik Županijske skupštine, gradonačelnik Branko Šalamon, saborski zatupnici Željko Pavlic i Velimir Pleša, predstavnici banaka, te gospodarskog i društvenog života. Odluka o izboru najboljih kandidata u kategoriji veliki, srednji i mali poduzetnik donesena je na osnovi osam parametara o uspješnosti poslovanja. Tako su priznanje, Zlatnu plaketu, na svečanoj sjednici Gospodarske komore dobile dvije velike tvrtke – Centrometal iz Macinca i TEAM iz Čakovca. Nagradu u ime Centrometala primio je Davor Zidarać, a u ime TEAM-a Renato Slaviček. U kategoriji srednjih tvrtki dobitnik priznanja Zlatna plaketa je TMT d.o.o. iz Čakovca, a primio ju je Vlado Sokač. U kategoriji malih tvrtki nagrada je dodijeljena tvrtki Kerbek d.o.o. iz Donjeg Kraljevca, a primio ju je Ivan Belužić.

Centrometal iz Macinca do sada je već dobitnik niza priznanja, ima četrdesetogodišnju tradiciju izrade i ugradnje toplovodnih kotlova i između ostalog dobitnik je nagrade Zlatna kuna za inovaciju. Tvrtka ima sustav osiguranja kvalitete prema normi ISO 9001/2000.

Team d.d. iz Čakovca osnovan je 1991. godine i bavi se izgradnjom stambeno-poslovnih, turističkih i sakralnih građevina, škola i zdravstvenih ustanova za poznate naručitelje i tržište. Većinu gradilišta imaju u kontinentalnom dijelu Hrvatske i Istri. U poslovnom sustavu TEAM nalazi se i proizvodni pogon Team u Murskom Središću, Pivnica i pivovara Pilka u Čakovcu te tvrtka za graditeljstvo Građevinar d.o.o. u Umagu. Od siječnja 2002. godine Team posjeduje certifikat ISO 9001:2000.

TMT d.o.o. iz Čakovca metaloprerađivačka je tvrtka osnovana 1989. godine, čiji se proizvodni pogoni nalaze u Čakovcu i Lepoglavi. Organizacija tvrtke postavljena je prema normi EN ISO 9001:2000. Tehnološki kapaciteti obuhvaćaju sve vrste strojne obrade metala, prerade lima, izrade zavarenih konstrukcija, montaže, lakiranja te proizvodnje strojeva.

Kerbek d.o.o. bavi se proizvodnjom keramičkih proizvoda za kućanstvo i ukrasnih predmeta. Tvrtka je osnovana 1997. godine. Godišnje proizvode 2 milijuna komada različitih artikala, od čega 80 posto izvoze. Svi proizvodi izrađeni su iz prirodnih materijala, uglavnom gline, te u potpunosti zadovoljavaju ekološke standarde. Josip Posavec, međimurski župan, na kraju svečanosti dodjele nagrada istaknuo je da, unatoč tome što slovimo u hrvatskim okvirima kao visokorazvijena županija, moramo učiniti još puno toga da to i opravdamo, jer zaostajemo za županijama koje nas okružuju, primjerice za Varaždinskom županijom. Po rezultatima koje ostvarujemo, nalazimo se u društvu županija koje su pretrpjele ratna razaranja. Zbog toga naši poslovni rezultati, ukoliko želimo dostići naše okruženje, moraju biti znatno bolji od dosadašnjih, istaknuo je Posavec. Izvor: Međimurske novine www.mnovine.hr

]]>