“Druženje s novinarima”

ZAGREB – Povodom božićnih i novogodšnjih blagdana čelni ljudi Gorenja Zagreb u svojim prostorijama na Slavonskoj aveniji pripremili su druženje s novinarima.

Tom je prilikom direktor Gorenja Zagreb gospodin Janez Živko, istaknuo kako je ukupni prihod u tekućoj godini bila preko 100 milijuna eura, najviše od bijele tehnike!

Predstavljeno je i najjnovije tehnološko i vizualno ostvarenje Gorenja – hladnjak sa zamrzivačem ukrašen Swarovski kristalima te najavljen izlazak nove linije aparata dizajniranih u suradnji s Pininfarinom.

Gledajući godinu koja je na izmaku, Gorenje d.d. može se pohvaliti ukupnim prihodom od preko milijarde eura. Najviše je novca donijela naša bijela tehnika s kojom smo vodeći na tržištu a čiju su kvalitetu prepoznali kupci.

Prodano je čak 3 milijuna velikih aparata bijele tehnike poput perilica i sušilica rublja, posuđa, štednjaci, hladnjaci….. proizvedenih u Velenju.

Gorenje d.d. ove je godine kupilo tvornicu Mora u Češkoj odakle se proizvode i plasiraju diljem svijeta Gorenje štednjaci. Nakon toga slijede proizvodi iz asortimana namještaja i opreme a to su primjerice kuhinje, kupaonice, keramika, namještaj iza čega, pak, dolazi asortiman grijanja i hlađenja – radijatori, klime…

Samo Gorenje Zagreb ostvarilo je prihod od preko 100 milijuna eura! 78% iznosa zahvaljujući prodanih 300 tisuća aparata bijele tehnike. Zatim, 10% namještaju i opremi, a 8% zahvaljujući asortimanu grijanja i hlađenja.

U ovoj je godini Gorenje Zagreb, također, bitno poboljšao i proširio audio i video ponudu te program malih kućanskih aparata poput usisavača, mikrovalnih pećnica… Učinjeno je nekoliko velikih projekata. Kao prvo tu je «Nova generacija» u kojoj se nalaze štednjaci, perilice posuđa, Monarque – rashladne vitrine, te perilice i sušilice rublja s touch tehnologijom.

Točnije, ti su aparati prvi i jedini na tržištu današnjice koji imaju elegantni, korisniku ugodan zaslon s upravljanjem na dodir, radi pojednostavljenja rukovanja. Drugi veliki realiziran projekt jesu hladnjaci i zamrzivači koji se odlikuju niskom potrošnjom energije, udovoljavaju najvišim ekološkim standardima, s inovativno oblikovanom unutrašnjošću koja omogućuje potpunu iskoristivost prostora, različitih temperaturnih područja koja osiguravaju idealne uvjete za pohranjivanje namirnica te upravljanje aparata pomoću inteligentne tehnologije.

Treći, pak, projekt ostvaren je u suradnji sa Swarovskim. Izabravši Swarovski Gorenje je, prvi u Europi, svoj standard podigao na kraljevsku razinu stvorivši vrhunski proizvod namijenjen ponajprije mladoj, urbanoj populaciji. Jedinstven, ručno izrađen hladnjak sa zamrzivačem, s više od 7 tisuća dragocjenih kristala poredanih u dva niza, blistava podloga u dvije nijanse proizvod je koji ostavlja bez daha i najzahtjevnije…

Crni uređaj krase bijeli dok antracitni kristali, poznati kao Jet Hemmatite, ukrašavaju aluminijsku seriju proizvoda. Za ovo nevjerojatno kristalno ostvarenje Gorenje je dobilo ekskluzivno pravo na korištenje imena \’CRYSTALLIZED WITH SWAROVSKI\’. U ograničenoj seriji od 10 crnih uređaja, njih četiri bit će darovano u dobrotvorne svrhe, među ostalim i UNICEF-u, a preostalih 6 bit će prodano na zahtjev putem Interneta.

No, vrhunskim tehnološko-vizualnim ostvarenjima Gorenja tu nije kraj. Već početkom iduće godine na tržište dolazi nova linija aparata prema dizajnu Pininfarine. Perilica posuđa, hladnjak, napa, kuhalna ploča, štednjak oduševit će svojom jednostavnošću i ekskluzivnošću.

Bez brige ukoliko Vaši aparati, bilo novi ili stari nekoliko desetaka godina, neće ostati pokvareni. Gorenje Zagreb, naime, ima najbolju servisnu mrežu u Hrvatskoj! Svoj vodeći položaj Gorenje Zagreb nastojat će zadržati te ga još ojačati u idućoj godini.

ZA SVE DODATNE INFORMACIJE SLOBODNO ME KONTAKTIRAJTE:

e-mail: martina.remenar@gorenje.hr

tel: 01/2415-033

mob: 098/822-186

www.gorenje.hr

]]>