DVD snimač S TVRDIM DISKOM

SONY RDR-HX510 – Sjećate li se doba kad su DVD rekorderi bili još bezobrazno skupi? Bilo je to nedavno! Danas, zahvaljujući stalno rastućem broju DVD rekordera s tvrdim diskom, cijene su im značajno pale.

Zato, ako već ne posjedujete takvu spravicu, sve će vas tjerati u smjeru da je kupite. A tvrdi diskovi su ono što će najviše privući, kao to pokazuje i najnoviji rekorder iz Sonyjeve ponude. Osim što je uvijek podesan i spreman za snimanje, ovaj rekorder omogućuje privremeno zaustavljanje i pregledavanje TV programa u tijeku, štedeći vam tako ne samo diskove za snimanje već i prostor za njihovo držanje i vrijeme za pretraživanje. Novi Sonyjev kombinirani rekorder ima i niz korisnih sadržaja poput komponentnog izlaznog video priključka s progresivnim skeniranjem i mogućnost brzog presnimavanja s tvrdog diska na DVD disk (do 8 puta brže od normalnog). Za one koji jako polažu na izgled, dobra vijest je da i izgleda puno bolje od svojih takmaca. Snimanje je šala-mala. Jedna od osam različitih HQ postava omogućuje dobivanje najbolje snimke, dok će SEP postava dati najlošiji rezultat. Međutim, bespredmetno je prikazivati HQ snimke ne normalnom TV-u, jer su bolje od tvorničkih DVD-Video snimaka, i ne možete, kako se kaže, napraviti svileni novčanik od prasećeg uha.

SP – treća postava po kvaliteti – zauzima upola manje prostora na disku, još uvijek osiguravajući sliku jednako dobru kao ona koje se odašilje iz studija. Jedini pravi nedostatak cijelog dizajna je izostanak i.Link priključka koji omogućuje brzo i jednostavno prebacivanje zapisa s MiniDV kamkordera. Naravno, to se odnosi samo na one koji posjeduju MiniDv kameru, pa mnogi ni neće primijetiti taj nedostatak. Oni će biti prezauzeti snimanjem svega i svačega na ovoj odličnoj maloj spravici.

]]>