Efikasniji servis

ZAGREB – Smanjen je broj sektora, osnovani su centri, imenovani potpredsjednici i novi savjetnici predsjednika za pojedina područja

“Slijedom nedavnih promjena unutar Hrvatske gospodarske komore (HGK), osobito u pogledu statusa funkcije predsjednika, provedeno je daljnje usklađivanje normativnih akata Komore s modelima europskih komora, u cilju poboljšanja efikasnosti komorskog sustava i postizanja veće dostupnosti članicama za konkretnu pomoć i savjete. Radi racionalizacije poslovanja smanjen je broj sektora, i to kao posljedica spajanja određenih resora (Sektor za gospodarsku strategiju postaje dio Sektora za makroekonomske analize, Sektor za malo gospodarstvo pripojen je Sektoru za industriju), odnosno dijelom njihove reorganizacije u centre, koji će biti efikasni servis članicama Komore, ali i komorskom sustavu u cjelini: Centar za informatiku, Centar za poslovno obrazovanje, Centar za makroekonomske analize”, navodi se u priopćenju Hrvatske gospodarske komore povodom organizacijskog preustroja te institucije.

Novost je, ističe se u priopćenju, osnivanje Centra za poslovne informacije čiji je zadatak na jednomu mjestu objediniti sve potrebne informacije, savjete i pomoć gospodarskim subjektima. “Radi efikasnog ostvarivanja svih funkcija Komore imenovani su potpredsjednici koji će biti zaduženi za pojedina područja. Dugogodišnja predsjednica Uprave Jadranskog naftovoda d.d., a od ožujka ove godine savjetnica predsjednika HGK, Vesna Trnokop-Tanta, imenovana je potpredsjednicom Hrvatske gospodarske komore za gospodarstvo, pitanja EU-a i eurointegracije.

Potpredsjednicom HGK za pravne poslove i unutarnji ustroj imenovana je dosadašnja savjetnica predsjednika HGK za pravne poslove Jasminka Trzun, osoba s višegodišnjim iskustvom na najsloženijim pravnim poslovima u gospodarstvu, državnoj upravi, te petogodišnjim iskustvom rukovođenja pravnim poslovima HGK. Dugogodišnja direktorica Sektora međunarodnih poslova HGK Dunja Konjevod imenovana je potpredsjednicom Hrvatske gospodarske komore za međunarodne odnose, predsjednik Županijske komore Pula Šime Vidulin će kao potpredsjednik HGK pokrivati područje regionalnog razvoja, a ugledni gospodarstvenik Vladimir Ferdelji, predsjednik Uprave Elektrokontakt d.d. – imenovan je potpredsjednikom Hrvatske gospodarske komore za gospodarstvo, koji će tu funkciju obavljati kao volonter.

Uz Upravni odbor važnu ulogu u funkcioniranju Komore imat će i savjetnici predsjednika. Jasna Borić i Lidija Sorić savjetnice su za institucije, a dr. Stjepan Turek savjetnik za razvoj. Predsjednica ŽK Split Jadranka Radovanić savjetnica je za ekonomsko-financijske poslove, predsjednik ŽK Varaždin Čedomir Cesarec za poslovne industrijske zone te predsjednik ŽK Zadar Dario Jurin za područja posebne državne skrbi”, stoji u priopćenju HGK. Frenki LAUŠIĆ Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr