Ekran na dodir i novi način hlađenja

GORENJE – Svijet velikih ideja – Nova generacija aparata za hlađenje i zamrzavanje iz Gorenja predstavlja nove načine uporabe prostora i pregršt inovacija.

Najbolje inovativno rješenje cijele generacije je postojanje različitih temperaturnih područja koja osiguravaju idealne uvjete za pohranjivanje različitih vrsta namirnica. Jednostavna uporaba, napredna tehnologija i ekološka odgovornost, tri su glavne i ključne vrednote novih rješenja djelovanja aparata za hlađenje i zamrzavanje. Modeli aparata linije Premium su nositelji napredne, inteligentne tehnologije. Odlikuju ih jedinstveni ekran na dodir koji omogućava upravljanje aparatom na jednostavan i dostupan način. Jednostavnim pritiskom prsta slijedite upute na jednom od 34 svjetska jezika i aparatu šaljete upute za uvjete hlađenja po vlastitoj mjeri uz mnoge svoje individualne potrebe i želje. Pored upravljanja, ekran ima i dodatke za interaktivne funkcije kao što su glasovne poruke, popis recepata i kaloričnih vrijednosti, savjeti za pohranjivanje namirnica, pomoć pri upravljanju, radio te sigurnosnu funkciju zatvaranja ekrana. Pet različitih temperaturnih područja u unutrašnjosti aparata za hlađenje nudi različite pogodnosti pohranjivanja različitih namirnica i osigurava tj. produžuje njihovu svježinu uz što manji gubitak hranjivih tvari. U dijelu aparata za zamrzavanje nalaze se dva različita područja za zamrzavanje koja omogućavaju pohranjivanje zamrznutih i duboko zamrznutih namirnica.

Preporučljive optimalne temperature koje preporuča ekran su: 8 °C, obuhvaća najvišu policu u unutrašnjosti hladnjaka i u vratima za kruh, pecivo, maslac, marmeladu, trajna mesa; 5 °C obuhvaća police u unutrašnjosti hladnjaka i dijelu vrata za mliječne proizvode, sokove, deserte, delikatesne proizvode, jaja, već pripremljena kuhana jela i neke vrste voća kao što su lubenice ili dinje; 0 °C ima posebna ladica u donjem dijelu hladnjaka za pohranjivanje svježeg mesa, riba, morskih plodova, svježeg tijesta te nekih vrsta voća i povrća kao što su jagode, trešnje, borovnice, šparoge, lisnato povrće, salate, gljive; nad njom se nalazi polica za pohranjivanje povrća koja nudi optimalnu temperaturu od 10 °C. U dijelu za zamrzavanje ekran preporuča –12 °C za pohranjivanje manje zamrznutih namirnica u policama vratiju i –18 °C za pohranjivanje duboko zamrznutih namirnica u ladicama zamrzivača. Pomoću ekrana možemo uključiti i posebnu funkciju brzog rashlađivanja vina u hladnjaku ili u zamrzivaču. Na raspolaganju je također funkcija brzog hlađenja ili zamrzavanja svježih namirnica.

Bez obzira na različitu temperaturu okoline, elektronika će se pobrinuti da temperature u aparatu ostanu uvijek takve kakvima smo ih zacrtali. Zahvaljujući ventilatoru, koji je ugrađen u stražnju stijenku aparata za hlađenje, hladan zrak neprestano kruži unutar dijela za hlađenje. Time je zajamčeno jednakomjerno i brzo hlađenje cijelog hladnjaka i smanjeno nakupljanje kondenzata na stražnjoj stijenci i ispod polica. Modeli Premium raspolažu s dodatnom opremom u obliku posebnog filtera koji je smješten tik ispod stropa hladnjaka. Filter neutralizira sve neprijatne mirise koji se šire u unutrašnjosti hladnjaka i mijenja se svaka tri mjeseca. Informacije: ODNOSI S JAVNOŠĆU d.o.o., Franc Kaučič, tel. 4668 171, GSM 098 476 866