Električni bojleri, toplinske crpke, solarni spremnici, sunčani kolektori i kupaonički radijatori – drugi važan dio divizije gr

Tvornica TIKI u Ljubljani iza sebe ima već 50 godina rada. Električne i kombinirane grijalice vode prodaju se u cijeloj Europi, naravno i u Hrvatskoj gdje već duže vrijeme zauzimaju 50% tržišta.

Različitim litražama, oblicima, načinima pričvršćenja i mogućnostima kombiniranja izvora energije istinski zadovoljavaju sve potrebe za pouzdanim zagrijavanjem vode bilo gdje u domu. Proizvode Gorenje tvornice odlikuju vrhunska izrada, dokazana kvaliteta te pouzdanost u radu. Izrađeni su od besprijekornih materijala koji se u cijelosti mogu reciklirati. Gorenje električni bojleri imaju visoku kvalitetu izrade kućišta, vrhunsku zaštitu unutrašnjosti kotla zbog postupka dvostrukog emajliranja na 850°C, uštedu električne energije zbog deblje izolacije, produženje vijeka proizvoda i eliminiranje pojave vodenog kamenca što je postignuto ugradnjom tzv. „suhih“ grijača. U ponudi je velik asortiman proizvoda: od osnovnih tlačnih i netlačnih modela grijalica vode za potrebe u kuhinji, garaži, laboratoriju…, standardnih grijalica sa 2 kW bakrenim grijačima za kupaonice s isključivo vanjskom regulacijom temperature, do zadovoljavanja potreba i najsofisticiranijih kupaca s modelima u koje smo ugradili grijače umetnute u emajliranu zaštitnu cijev, elektronsku regulaciju zagrijavanja vode i digitalni displej kao pokazivač temperature vode u bojleru. Ponudu upotpunjuju i plinski bojleri koji idealno udružuju tradiciju i inovativnost. Sve grijalice vode koriste PU izolacije s vrhunskim toplinskim koeficijentima kako bi se potrošnja električne energije svela na najmanju moguću mjeru. Mogu se postavljati uspravno na zid ili vodoravno na tlo. Izrađuju se u velikom rasponu litraža – od 5 do 120 litara.

Svi Gorenje bojleri proizvodnju napuštaju nakon vrlo strogog sustava kontrole kvalitete koji uključuje provjeru tlaka, antikorozijske zaštite, brtvljenja i potpune električne sigurnosti. Sastavni dijelovi grijalica vode izrađeni su od temeljito provjerenih i ekološki besprijekornih materijala. Za sve proizvode vrijedi opća garancija od 2 godine, dok zbog visoke kvalitete obrade, za kotlove 5 ili 7 godina garancije. Ventilatore se izrađuju u tri dimenzije. Odlike su im jednostavna montaža, laka primjena i velika snaga odvođenja zraka iz prostorije koju prozračujemo. Gorenje je svoj program grijanja i hlađenje obogatilo i toplinskim crpkama, te spremnicima za vodu koji se koriste u sustavima centralnog grijanja u kombinaciji sa solarnim kolektorima i drugim izvorima energije. Toplinske crpke i solarni spremnici vode izrađeni su od visokokvalitetnog čeličnog lima s dvostrukim slojem emajla i zaštitnom Mg anodom. U unutrašnjosti se nalaze jedan ili dva glatkocjevna toplinska izmjenjivača koji doprinose brzom zagrijavanju vode. Izolacija je od tvrdog poliuretana i prosječne debljine 57 mm, što osigurava iznadprosječnu toplinsku izolaciju. Proizvode se u velikom rasponu litraža – od 200 do 1000 litara.

Svoju uporabu ovi spremnici i toplinske crpke nalaze u hotelima, apartmanskim kućama, kampovima te naravno i u kućanstvu. Dovoljno je napomenuti da crpka uz utrošak od samo 590 W/sat daje učinak grijanja 3,2 puta veći od njene potrošnje, budući da čak 70% energije dobiva oduzimanjem topline od zraka u prostoru u kojem je smještena. Toplinska crpka je definitivno najprihvatljiviji a energetski najekonomičniji način dobivanja sanitarne tople vode. Dodatna pogodnost toplinske crpke je mogućnost istovremenog hlađenja manjih podruma ili spremišta gdje je uređaj smješten. Amortizacija investicije u crpku vrati se već u nekoliko godina. Posebnim dizajnom cijevni i žičani kupaonički radijator, raspoloživi i u velikom broju dimenzija i boja, mogu se pretvoriti u značajan element dekoriranja prostora. Koriste se u sustavu centralnog grijanja ili samostalno uz uporabu električnog grijača. Uz funkciju grijanja prostorije, odlično mogu poslužiti i za sušenje ručnika ili rublja. MARTINA REMENAR, PR & marketing

]]>