Električno podno grijanje

Električno podno grijanje već odavno nije revolucionaran izum, no jeste li znali da ga je moguće postaviti čak i ispod drvenih podnih obloga? Sustav električnog podnog grijanja omogućava ugodnu temperaturu u cijelom prostoru, bilo kod kuće, u uredu ili u radionici.

Suvremeni sustavi podnog grijanja pružaju mogućnost regulacijskih rješenja za optimalno zagrijavanje kupaonica, dnevnih boravaka, soba s keramičkim pločicama, ali i drvenih podova. Podno grijanje pruža maksimalnu udobnost uz minimalnu potrošnju. Razlog je tome što se toplina širi prema gore, pa je kod podnog grijanja najveća iskorištenost topline. Električno podno grijanje tako daje ugodnu toplinu nogama, ali i glavi, odnosno cijelom tijelu.

Zahvaljujući preciznom sustavu kontrole temperature i širokom izboru proizvoda za podno grijanje tvrtke DEVI, prosječna temperatura prostorije može biti smanjena za 1-2 Celzijeva stupnja u usporedbi s tradicionalnim radijatorskim grijanjem. Na taj se način osigurava pouzdano, udobno i energetski učinkovito grijanje, uz uštedu energije od 10-20% koje se jednostavno koristi i uz to doprinosi zaštiti okoliša.

 

Najbolje jamstvo pouzdanosti, sigurnosti i dugotrajnosti, ili kraće, opravdanosti ovakve investicije zasigurno je 10 godina garancije koju proizvođač daje na mrežice, dok za termostat jamči najmanje dvije godine pouzdanog rada. Električno podno grijanje može se ugraditi izravno, bez dizanja postojećeg poda, pa time i bez previše prljavštine te neugodnosti u prostoru. Štoviše grijaće mrežice se lijepe na pod, čime ugradnju čine jednostavnom i brzom. Na pod se polaže mrežice širine 0,5m, a duljine od svega jednog do čak 20 metara, uz mogućnost spajanja grijaćih mrežica.

 

Grijaća mrežica može biti ugrađena na sve tipove betonskih podova, pa čak i na stare keramičke pločice. Ugradnja je moguća i na višim katovima zgrada jer ne postoji potreba za debelim betonskim nanosom koji bi držao i štitio sustav podnog grijanja. Tako nadogradnja poda iznosi tek 8-12 mm, uključujući i novu podnu oblogu.

DEVI DEVIMAT™ grijača mrežica od 150 W/m² koristi se za ugradnju ispod keramičkih pločica, dok se za ugradnju ispod drvenih podova (parketa i laminata) koristi samoljepljiva grijaća mrežica DEVIMAT™ od 100 W/m² . Iako tanak, električni grijači kabel ima izuzetno visoku mehaničku čvrstoću, zahvaljujući kojoj podnosi opterećenja i veća od 600 N. DEVIMAT™ grijaće mrežice su tanke samo 2,3 mm. Ovisno o kvadraturi mrežice snaga koju proizvode iznosi od 75 do 1500 W.

 

Ovakvi sustavi podnog grijanja mogu se koristiti samostalno ili u kombinaciji s klasičnim radijatorima i drugim sistemima grijanja, za postizanje veće udobnosti prostora. Regulacija grijanja je moguća sa DEVIREG™ termostatima koji omogućavaju regulaciju temperature poda ali i temperature prostora.


 

]]>