Falkensteiner u Punta Skalu ulaže 150 milijuna eura

ZADAR – Austrijska kompanija Falkensteiner-Michaeler Tourisim Group predstavila je jučer u Zadru projekt gradnje turističkoga naselja Putna Skala, u koji najavljuju uložiti 150 milijuna eura, a prvi gosti se očekuju 2008. godine.

Predstavnici te kompanije naveli su da će na 460.000 četvornih metara površine sagraditi hotele najviše kategorije, apartmane, vile, wellness centre, sportske, trgovačke i druge sadržaje. Na tragu strategije Dovršetak projekta očekuje se za 18 mjeseci, a kada bude dovršen, bit će to najekskluzivnije i najveće turističko naselje ne samo na Jadranu i Hrvatskoj nego i na Sredozemlju i u Europi, rekli su na predstavljanju projekta čelni ljudi te kompanije. Punta Skala će zaposliti oko 600 stalnih radnika i poslovat će, kako je rečeno, svih 365 dana u godini. Imat će hotel s pet zvjezdica, sa 210 soba, obiteljski hotel s 220 apartmana i soba, 28 vila, 278 apartmana, wellness centar na 5500 četvornih metara površine, podzemnu garažu, trgovačke centre i druge sadržaje. Na tom projektu radilo je, i još radi, sto inženjera i projektanta iz raznih zemalja. Na predstavljaju su bili i zadarski župan Ivo Grbić, zadarski gradonačelnik dr. Živko Kolega, brojni novinari iz Hrvatske i inozemstva, a u ime Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka državi tajnik Zdenko Mičić, koji je rekao da je taj jedinstveni turistički projekt na tragu strategije razvoja hrvatskoga turizma. Radoslav Šarić, predsjednik Uprave Punta Skale d.o.o., ocijenio je da će taj projekt izmijeniti sliku zadarskoga, ali i hrvatskog turizma te postaviti nove standarde u našem turizmu. Austrijska kompanija Falkensteiner Michaeler Torusm Gorup posluje u još pet europskih zemalja. U svom sastavu ima 40 tvrtki koje upravljanju sa 26 hotela, a do 2008. godine planiraju sagraditi još petnaest do 20 hotela. Tvrtka zapošljava oko tisuću do 1800 radnika.

Ključna točka Erich Falkensteiner, jedan od vlasnika kompanije, rekao je da tim projektom kompanija pomiče svoje razvojne granice. Zadar je ključna točka za nas, a ostat će to i idućih godina, istaknuo je Falkensteiner. Ta kompanija je prije nekoliko godina postala vlasnik hotelske kuće Borik u Zadru. Državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić podsjetio je da Zadarska županija prednjači u turističkim projektima. Projekt gradnje turističkoga naselja u Posedarju vrijedan je sto milijuna eura, zdravstveno-turistički centar u Ninu 50 milijuna i sada s Puna Skalom u Zadarskoj županiji je 300 milijuna eura investicija. (H) Izvor: www.poslovni.hr

]]>