Feher : “Elektromodulu” hitan nalog za uređenje blatnih parkirališta u “rupi”!

OSIJEK – “Rupa” pokraj hotela Osijek vjerojatno je najvrjednije zemljište istočno od Zagreba i razumljivo je zanimanje Grada Osijeka da je, suprotno nakanama Hrvatskog fonda za privatizaciju, uknjiži kao svoje vlasništvo.

Riječ je o površini od 4.742 četvorna metra na kojoj, sukladno koncesijskom ugovoru s Gradom, tvrtka “Elektromodul” naplaćuje parkiranje. Prema tom ugovoru, koncesionar je dužan voditi brigu o parkirališnim mjestima, odnosno otklanjati sve nedostatke poput nepristupačnosti zbog snijega ili blata. No, u slučaju “rupe” koncesionar se, očito, ne pridržava ugovora s obzirom na to da je s parkirališta nemoguće izići bez debelog sloja blata na obući i odjeći. S tim se slaže i pročelnik Upravnog odjela za komunalno stambeno gospodarstvo i promet Damir Feher. – U ugovoru o koncesiji jasno stoji da je koncesionar dužan održavati parkirališta, a u slučaju “rupe” to ne čini. Upravo ovoga trenutka (16. prosinca op.a) pišemo nalog koncesionaru da uredi parkiralište u “rupi”, vjerojatno posipanjem novoga sloja tucanika, kaže Feher. No, “rupa” nije jedina blatno potopljena javna površina. Prije posljednjih izbora na brzinu je uređen prostor u Parku kralja Držislava, kod popularne “školjke”. Danas, nekoliko mjeseci poslije, dio posut tucanikom slegnuo se i taj se prostor ponovo pretvorio u neprohodnu baruštinu.

Prije izbora taj je posao odrađen na brzinu i sada moramo vidjeti hoće li biti dovoljne “vatrogasne mjere” za njegovu sanaciju, ili će trebati obaviti veći posao i napraviti ga pošteno, najavljuje Feher. U večernjim satima u ovom gradskom parku na odmet ne bi bila ni bar povremena nazočnost policije s obzirom na to da se, bez obzira na hladnoću, tamo okuplja veći broj mladih nakon čijih zabava ostaju velike količine staklene i plastične ambalaže od alkohola. Također, ni jedna klupa više se ne nalazi na mjestu na kojemu je postavljena pri obnovi tog prostora – mladi su ih premjestili gdje njima odgovara jer klupe nisu pričvršćene za tlo. No, poznavajući “nadljudsku” snagu osječke mladeži, možda je tako i bolje jer klupe bi u suprotnom vjerojatno završile, zajedno s betonskim postoljima, u koritu Drave, ili bar novoj fontani u tome parku. Autor: E.SOUDIL Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>