»Garden Istra« s 22 milijuna eura »kupio« četiri zvjezdice

UMAG – Na gradilištu budućeg Istraturistovog hotela »Garden Istra« u Kaotru, koji će niknuti na mjestu starog hotela »Istra«, srušenog lanjskog prosinca, radi se punom parom, jer je njegova službena inauguracija zakazana za kraj lipnja.

Umag će time, uz hotele »Sol Koralj«, »Sol Umag« i »Sol Aurora«, postati bogatiji za još jedan objekt visoke kategorije te se dodatno profilirati kao prestižno turističko odredište prepoznatljivo po bogatoj ponudi wellness i sportskih sadržaja. – U skladu s usvojenom strategijom razvoja koja podrazumijeva podizanje ukupne ponude na kategoriju od četiri zvjezdice, Istraturist će ove godine uložiti oko 22 milijuna eura u izgradnju novog hotela s četiri zvjezdice i dovršetak investicije ukupne vrijednosti od 29 milijuna eura, kojom će se tržištu ponuditi konceptualno nov i originalan turistički proizvod – resort »Garden Istra«. Ukupnog kapaciteta 500 smještajnih jedinica, novi će se kompleks prostirati na 60 tisuća četvornih metara hortikulturno uređenog prostora, na kojem će se gostima pružati paleta raznovrsnih sadržaja, među kojima će dominirati vodeni park na više razina. Garden Istra će se marketinški pozicionirati na tržištu kao visokokomforni sport & family resort, uređen uz elemente prepoznatljive istarske arhitektonske i kulturne baštine. Vjerujemo da će naglasak na simboličkim vrijednostima pobuđivati pozitivne emocije koje Istru čine poželjnom i turistički atraktivnom, piše predsjednica Uprave ove hotelijerske kuće Gordana Tomičić u priopćenju za medije.

Na temeljima srušenog hotela, izgrađenog 70-ih godina, gradi se novi sa 300 smještajnih jedinica. Poput istarskih naselja koja su se razvijala oko svog glavnog trga kao središta društvenog i kulturnog života mještana, tako će se i »Garden Istra« arhitektonski razviti oko svojeg »istarskog trga«, središnjeg hotelskog javnog prostora sa stiliziranim fasadama znamenitih gradića. Na tom će se trgu smjestiti recepcija za prijem gostiju, ali i brojni uslužni sadržaji – bar, butici, salon ljepote, višenamjenska sala za igre i poslovni kutak. Najveća će atrakcija biti vanjski zabavni centar s vodenim parkom u nekoliko razina, kao osnovnim elementom zabave i ugođaja, piše u priopćenju iz Istraturista. Zabavni centar nalazit će se u centralnom dijelu naselja i bit će tematski oblikovan kao »istarsko selo« s elementima tipične lokalne arhitekture, kamenim kućama, baladurom, voltama i zvonikom koji će imati funkciju vidikovca. Ondje će također biti razni uslužni sadržaji, pizzeria, pivnica, slastičarnica te prostori za raznovrsne zabavne aktivnosti gostiju. Više o ovome na www.glasistre.hr

]]>