Godišnja Konferencija Za Novinare U Zagrebu: Stabilan Rast Boscha U Hrvatskoj U 2012.

– Akcija povećanja sigurnosti na cestama za skoro 350 neovisnih mehaničara

– Odjel za električne alate na tržište plasirao robotsku kosilicu

– Besplatno puštanje u pogon uređaja toplinske tehnike

U 2012. godini promet Grupe Bosch porastao je oko četiri posto s 32 na 33 milijuna eura, čime je nastavljen pozitivan trend u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Vodeći dobavljač tehnologija i usluga zapošljava oko 65 radnika u regiji. Na konferenciji za novinare u Zagrebu Javier Gonzalez Pareja, generalni direktor Boscha za regiju Adria, izjavio je: „Unatoč trenutno zahtjevnim uvjetima poslovanja uspjeli smo zadržati pozitivan poslovni trend na tržištima Hrvatske i Bosne i Hercegovine.“ Još veći rast prometa očekuje se u 2013. godini.

U sklopu press konferencije predstavljen je i bolid „Arctos“ koji su osmislili, konstruirali i proizveli članovi FSB Racing Teama, studenti zagrebačkog Sveučilišta. Tvrtka Robert Bosch d.o.o. jedan je od značajnih sponzora ovog projekta.

Grupa Bosch vodeći je globalni dobavljač tehnologije i usluga. U poslovnoj 2011. više od 300.000 zaposlenika ostvarilo je promet od 51,5 milijardi eura na području automobilskih i industrijskih tehnologija, trajnih potrošnih dobara i građevinskih tehnologija. Grupa Bosch sastoji se od društva Robert Bosch GmbH i više od 350 društava-kćeri i regionalnih društava u oko 60 zemalja. Ako ubrojimo i njegove prodajne i servisne partnere, Bosch ima svoje predstavnike u oko 150 zemalja. Ova svjetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju temelj je za daljnji rast. Bosch je u 2011. godini potrošio oko 4 milijarde eura na istraživanje i razvoj te je prijavio preko 4100 patenata diljem svijeta. S pomoću svih svojih proizvoda i usluga Bosch unapređuje kvalitetu života nudeći inovativna i korisna rješenja.

Tvrtku je 1886. u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku“. Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu grupe Bosch i omogućava tvrtki dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija za osiguranje budućnosti tvrtke. Ukupno 92% udjela u tvrtki Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne zaklade Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust. Preostali poslovni udjeli nalaze se u vlasništvu obitelji Bosch i društva Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije možete pronaći na: www.bosch.com