Gornji kraj dobio vodovod

CRIKVENICA – Crikvenički gradonačelnik Ivica Malatestinić i Josip Ježić, direktor KTD »Vodovod Žrnovnica« jučer su svečano pustili u funkciju javni vodoopskrbni sustav u crikveničkom području Gornji kraj, koji je izgrađen lani i bio je godinu dana u probnom radu.

Sustav je nakon toga predan na upravljanje i održavanje KTD »Vodovodu Žrnovnica« sa sjedištem u Novom Vinodolskom. – Ostvarenjem velikog projekta vodifikacije Gornjeg kraja vodu iz sustava javnog vodoopskrbnog sustava dobilo je 280 domaćinstava i to na području naselja Zoričića, Ladvića, Dolca, Dolnje i Gornje Drage te ulica Put za Dolac, Primorske, Gorabnske i Židina. Položeno je ukupno 5.500 metara cijevi, izgrađena je vodosprema Zoričići zapremine 450 kubnih metara i crpna postaja Benići, kapaciteta dvadeset litara vode u sekundi. Ukupna vrijednost projekta je 6.731.064 kune, a financiran je u 70 postotnom dijelu iz proračunskih sredstava Grada Crikvenice i 30 postotnom dijelu iz sredstava Hrvatskih voda, kazao je gradonačelnik Malatestinić. Dodao je da će s ovom investicijom i s realizacijom projekata u Jadranovu i Dramlju, koji su u tijeku, 97 posto područja Grada Crikvenice bit pokriveno vodovodnom mrežom. Do 2007. godine kada se završe radovi i vodificira naselje Sopaljska, pokrivenost vodovodom bit će sto postotna, čime će desetogodišnji program biti u potpunosti izvršen.

Svečanom činu bili su uz ostale nazočni Milivoj Vidmar, predsjednik Skupštine »Vodovoda Žrnovnica« i gradonačelnik Novog Vinodolskog, Ivica Crnić, član Skupštine i načelnik Općine Vinodolske i Ivica Žeravica, financijski direktor »Vodovoda Žrnovnica«. Zanimljivo je, da se svečanosti nisu odazvali stanovnici Gornjeg kraja ni predstavnici Mjesnog odbora – istok. M. KRAJNOVIĆ ZELJAK Izvor: Novi list www.novilist.hr

]]>