Grad na Bosutu pretvorili u cvijetnjak

VINKOVCI – Vinkovci su grad koji je bogat zelenim površinama i cvjetnjacima, a da se o njima redovito brine potvrdit će svaki građanin Vinkovaca.

Tvrtka Cvjećarstvo unatoč ovogodišnjim čestim padalinama redovito radi, a ovih dana popravljali su i oštećene klupe koji neodgovorni pojedinci uništavaju. Djelatnici ove tvrtke već u 6 ujutro započinjali su raditi tijekom ljetnih vrućina. Posla je mnogo budući ova tvrtka svakodnevno brine o gradskim zelenim površinama te cvjetnim gredicama po kojima su Vinkovci vrlo prepoznatljivi i na koje su građani ponosni. Osim toga, djelatnici cvjećarstva zaduženi su za čišćenje Bosuta od zelenih nakupina na vodi, ali i vađenje svega onoga što neodgovorni pojedinci ubace u rijeku. “Unatoč stalnim upozorenjima, pa i dizanjem automobila “paukom” sa zelenih površina, neki građani svoje limene ljubimce parkiraju na uređene zelene površine» ističe direktor Cvjećarstva Stjepan Viljetić.

Pred nama su u jubilarne Vinkovačke jeseni i u Cvjećarstvu se pripremaju kako bi što ljepše uredili grad za dane kada u goste dođu brojni gosti iz svih krajeva lijepe naše, ali i svijeta. Ovogodišnja kišna godina nije pogodovala cvijeću tako da se o cvjetnim gredicama moralo najviše voditi računa, prskane su u nekoliko navrata protiv štetočinja i bolesti biljaka. Svaka kućanica Vinkovaca posvjedočit će kako gradsko cvijeće nerijetko izgleda i bolje od onih u njihovim vrtovima. Gradski park, šetalište Dionizija Švagelja te Kozarčeva ulica vjerojatno su najljepši primjeri uređenja grada, uvijek pokošene trave i svježeg i uredno posađenog cvijeća u gredicama. Autor: M. DRAŽIĆ-KARALIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr