Grad u uređenje Kopike uložio 1,5 milijuna, kupanje besplatno

OSIJEK – I ove godine građani Osijeka moći će se besplatno kupati na popularnom kupalištu “Copacabana” te, osim u bazenima, uživati i u uređenoj za kupače pripremljenoj plaži na lijevoj obali Drave.

Naime, kako doznajemo od Ivice Vuletića, direktora Športskih objekata, Grad je već osigurao sredstva potrebna za obnovu, pripremna uređenja i poslovanje kupališta, a riječ je o 1,5 milijuna kuna. I ove će godine o “Kopiki” brinuti Športski objekti, a Vuletić tvrdi kako su pripremni radovi već počeli i, ovisno o vremenskim uvjetima, sve će biti gotovo za mjesec dana. Najveći zahvati obavljat će se na filtarnici bazenske vode, čija je ispravnost bitna kako bi čistoća vode zadovoljavala zdravstvene propise. Ugradit će se, doznajemo, mikroprocesorski uređaj kojim će se putem računala 24 sata dnevno nadzirati razine klora i kiselina u vodi, a kako ne bi došlo do povišenih vrijednosti opasnih za zdravlje. To će zasigurno najviše znati cijeniti oni koji su izbjegavali kupanje u bazenima upravo u strahu od trovanja klorom. – Sanirat ćemo i vodovodnu mrežu jer trenutno podosta ventila curi. Uređivat će se i travnjaci, gdje vodimo veliku bitku s krticama, kojih je uistinu mnogo, a uskoro namjeravamo krenuti i s prvom kosidbom trave. Također, bit će sanirani tuševi, a, na žalost, kao i svake godine, morat će se promijeniti dobar dio razbijenih pločica iz olimpijskog bazena. Planiramo dotjerati i obalu Drave, no za početak radova mora se čekati povoljan vodostaj jer je rijeka sada previsoka – rekao je Vuletić. Datum otvaranja kupališta građanima još se ne zna i ponajviše će ovisiti o vremenskim prilikama, no početkom lipnja sve će biti spremno za prve kupače. Što se tiče Športskih objekata, svi će radovi biti gotovi i ranije – kaže Vuletić.

Podsjetimo, lani je na tom gradskom kupalištu znalo biti i po 15.000 posjetitelja dnevno, a može se očekivati i sličan ili veći posjet i ove godine. Kopika je u nekoliko posljednjih godina dobila i zanimljive sadržaje poput vodenog tobogana, gljive, terena za odbojku na pijesku te nekoliko novih sezonskih ugostiteljskih objekata, a baš zato i nije loša alternativa onima koji nisu u prilici otići na more. Autor: I.SEKOL Izvor: www.Glas-Slavonije.hr

]]>