Gradonačelniče – pomozite u povratu zemljišta!

ZADAR – Prijedlog zakona o turističkom zemljištu koji je potekao iz Ministarstvo turizma novi je problem s kojim su suočeni stanovnici Puntamike u borbi za povrat nacionaliziranog turističkog zemljišta na Boriku.

Iako je zemljište oko hotela Borik izvlašteno iz vlasništva Falkersteiner Borika koji su privatizacijom postali novi vlasnici te poznate zadarske hotelske kuće, spomenutim bi zakonom opet bilo nacionalizirano, ovaj put od strane Republike Hrvatske i preneseno u vlasništvo grada Zadra. – Apeliramo na gradonačelnika Kolegu i Gradsko vijeće da ne podrže taj zakon i time stanu na stranu nas, pravih vlasnika, kojima je ta zemlja odavno trebala biti vraćena. U svojoj borbi ćemo ustrajati jer ne možemo dopustiti i drugu nacionalizaciju, a od Grada očekujemo da nas podrži — rekla je Bruna Supičić u ime Društva prijatelja Puntamike na u petak održanom zboru građana.

Puntamičani su gradskoj vlasti uputili pismo sa 15 točaka, točnije problema koji muče stanovnike ovog zadarskog predjela, a osim povrata nacionaliziranoga zemljišta najviše je riječi bilo o komunalnim problemima, prije svega uređenju zapuštene Punte. Protivimo se bilo kakvoj betonizaciji Punte i dodjeljivanja koncesije na 99 godina. U tom slučaju, koncesija se može dodijeliti i nama jer smo turistički radnici. Puntu pod hitno treba oplemeniti jer zelenih površina nedostaje i srušiti postojeći “kineski zid” kako bi plaža bila dostupna svim građanima Zadra. Kako se turizam razvija, a plaža je već sada premala, predlažemo izgradnju šetnice cijelim potezom preko Puntamike, od Dikla do Kožina — rekla je Bruna Supičić u ime Puntamičana koji u roku od 15 dana očekuju odgovore od gradskih vlasti. A. VUČETIĆ Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr