H1 paketi 20 posto jeftiniji od T-HT-ovih

RIJEKA – Sredinom ovog tjedna novi fiksni operater, splitski H1, iza kojega stoji tvrtka Portus, počinje potpisivati prve korisničke ugovore s građanima. Ovom splitskom operateru za prvi komercijalni »impuls« predstoji još tehnički pregled mreže, što će obaviti Agencija za telekomunikacije.

Jučer je tim povodom H1 predstavio svoja tri korisnička paketa i cijene poziva, koje su u prosjeku niže za 20 posto od dosadašnjih T-HT-ovih, rekao je jučer član Uprave Portusa za marketing Feliks Unković. Od sredine ovog tjedna H1 otvara pedesetak prodajnih mjesta partnera po cijeloj Hrvatskoj, a koristit će i razgranatu mrežu ureda Hrvatske pošte. H1 svojim korisnicima u paketu »H1 plavo« ponovo u Hrvatsku vraća lokalne pozive. Cijena jedne sekunde je 0,3 lipe, što, preračunato, znači da jedna minuta košta 18 lipa naspram T-HT-ove 23 lipe za minutu. Uz najnižu cijenu lokalnih poziva, u H1 jamče i najniže cijene poziva prema mobilnim mrežama te inozemstvu. Građanima se nudi i mogućnost rezerviranja minuta razgovora unaprijed. To je paket »H1 zeleno«, za koji u splitskom operateru kažu da je idealan za građane koji žele kontrolirati troškove života i isplanirati svoj telefonski račun. Nepotrošeni iznos iz tog paketa automatski se prebacuje u sljedeći mjesec, a cijena jedne minute u nacionalnom prometu dodatno je snižena na 15 lipa.

Treći paket, »H1 crveno«, najviše će koristiti građani koji ne razmišljaju kada, koga i koliko zovu, odnosno često telefoniraju prema fiksnim i mobilnim mrežama te prema inozemstvu. I u toj korisničkoj opciji, u H1 ponovo jamče najnižu cijenu telefoniranja na tržištu. U nacionalnom prometu cijena minute razgovora iznosit će 21 lipu, u noćnoj tarifi samo 11 lipa, pozivi prema obje mobilne mreže stoje 1,35 kuna po minuti, odnosno 70 lipa u noćnom razdoblju, koje se obračunava od 19 do 7 sati ujutro. I u ovom paketu pozivi prema inozemstvu bit će 25 posto povoljniji od trenutačno važećih cijena na tržištu, kažu u H1. Dok H1 ne izgradi vlastitu pristupnu mrežu, građani kao korisnici njegovih usluga morat će i dalje plaćati pretplatu dosadašnjem monopolistu T-HT-u, no i s time će njihov ukupni mjesečni račun biti do 20 posto manji od sadašnjeg, tvrde u H1. R. FRANK, O. ANTEŠIĆ Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr

]]>