HGK obilježava EUROPSKI TJEDAN

HRVATSKA – Povodom Europskog tjedna koji će se održati od 2. do 9. svibnja, Hrvatska gospodarska komora želi predstaviti gospodarskoj javnosti Euro info komunikacijski centar Zagreb u kojem gospodarski subjekti mogu pronaći sve relevantne informacije vezane uz proces prilagodbe Europskoj uniji.

Otvorili smo besplatni telefon 0800 1852 i pozivamo sve gospodarstvenike da se jave ako žele saznati više o: zakonodavstvu Europske unije prilagodbi hrvatskog zakonodavstva europskom te ispunjavanju drugih obveza preuzetih Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju pregovorima programima EU koji su otvoreni za Hrvatsku europskim standardima javnim nabavama (zakonodavstvo i natječaji EU) trgovinskim pitanjima povezanima s EU ili zatražiti savjet i pomoć pri: uspostavi poslovnih veza s partnerima iz EU sudjelovanju u programima i projektima EU snalaženju na jedinstvenom europskom tržištu snalaženju u domaćem zakonodavstvu u pogledu prilagodbe hrvatskog zakonodavstva europskom. Javite se i sa svim ostalim zasebnim pitanjima povezanim s Unijom na koje će Vam rado odgovoriti stručni ljudi iz Euro info komunikacijskog centra Zagreb.

Euro info komunikacijski centar (EICC)Zagreb je dio mreže koja obuhvaća oko 300 Euro info centara koju je osnovalo Europsko vijeće i Europska komisija kako bi povezali male i srednje tvrtke s europskim institucijama. Zajednički su im ciljevi obavještavanje, savjetovanje i pomoć malim i srednjim tvrtkama pri poslovanju u zemljama Europske unije. Cilj je svakodnevne suradnje tvrtkama pojednostavniti poslovanje i učiniti ga učinkovitijim. Sjedište je našeg centra u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Ona ga financira, a sufinancira ga Europska komisija u okviru programa CARDS. Euro info komunikacijski centri su otvoreni i u Osijeku, Rijeci, Puli i Splitu, dok će se svečano otvorenje EICC-a u Dubrovniku održati u sklopu Europskog tjedna. EICC Zagreb je povodom Europskog tjedna izdao i posebnu brošuru «Programi Europske unije u Hrvatskoj» s ciljem da približi ovu složenu tematiku svakom pojedincu. Više informacija o Euro info centru možete naći na www.euroinfo.hr. Jedna od aktivnosti koje planiramo u ovome tjednu je konferencija «Priprema hrvatskoga gospodarstva za EU» koja će se održati 8. svibnja (program konferencije). Na konferenciji očekujemo stotinjak vodećih hrvatskih gospodarstvenika. Na sam Dan Europe, 9. svibnja, u svim županijskim komorama bit će «Dan otvorenih vrata» kada ćemo u vašoj lokalnoj sredini gospodarstvenicima predstaviti aktivnosti Komore vezane za približavanje Hrvatske Europskoj uniji, te informirati zainteresirane o tematici europskih integracija i predpristupnih fondova. www.hgk.hr

]]>