Holcim preuzeo IGM Kamenolom Očura

ZAGREB – Tvrtka koja se bavi proizvodnjom cementa i betona Holcim Hrvatska i tvrtka IGM Lepoglava potpisale su Ugovor o kupnji i prijenosu poslovnog udjela kojim Holcim od početka veljače u potpunosti preuzima vlasništvo nad tvrtkom IGM Kamenolom Očura, objavili su iz Holcima.

Nakon tvornice cemanta u Koromačnu i šest tvornica betona, ovim preuzimanjem Holcim u Hrvatskoj ulazi i u poslovni segment agregata (pijesak i šljunak), pojasnili su u tvrtki. Tvrtka IGM Kamenolom Očura od sredine veljače promijenit će naziv u Holcim mineralni agregati, a sjedište tvrtke ostat će u Lepoglavi.

Kako su nedavno objavili iz Holcim Hrvatska, u ovoj godini planiraju investicije u iznosu od 37 milijuna kuna. Holcim Hrvatska isporučuje godišnje više od 750 tisuća tona cementa i više od 150 tisuća prostornih metara betona. Holcim Hrvatska je dio svjetske grupe Holcim, koja ima sjedište u Švicarskoj i ubraja se među najveće svjetske proizvođače cementa, betona i agregata. Holcim Hrvatska posluje na dvije lokacije za proizvodnju cementa, dva terminala za cement i pet betonara. (Hina)

Preuzeto sa www.poslovni.hr

]]>