Hotel na putu svile

Stručni skup na temu “Značaj selektivnih oblika turizma za održivi razvoj primorskih turističkih mjesta“ javnosti je otkrio budući novi gradski turistički sadržaj.

Riječ je o zapuštenoj i ruševnoj palači Lešić-Dimitri, smještenoj u Starome gradu, kraj kuće Marka Pola, koja se, nakon što je 2004. godine kupljena, revitalizira i pretvara u najmoderniji mali hotel za turiste dubokoga džepa. Palaču je kupila Maša Unsworth, rođena Lozica, podrijetlom iz Korčule, a cijela će investicija vlasnicu koštati 5 milijuna eura. Projekt Maša Unsworth vodi preko novoosnovane domaće tvrtke Lešić-Dimitri d.o.o.,sestrinske tvrtke Adria-Azija d.o.o.iz Zagreba.

Nakon obnove, koja je počela još u veljači 2006. godine, unutar palače bit će šest najluksuznijih apartmana raznih veličina, od 50 do 160 metara četvornih, restoran i Spa. Radovi koji podliježu najstrožim konzervatorskim standardima biti će okončani u proljeće 2009. godine kada će palača, očuvana svim izvornim elementima u interijeru, zasjati punim sjajem.

– Mislimo da je došlo vrijeme da Korčula dobije visokokvalitetne turističke sadržaje koji će uzdignuti ponudu iznad sivila prosječnosti i dovesti je na onu razinu koju to grad zaslužuje – kaže Ivana Unković, voditeljica ureda tvrtke Adria- Azija d.o.o. iz Zagreba.

Inače, koncept interijera Palače temelji se na priči o Putu svile. Osmislili su ga vrhunski tajlandski arhitekti iz Bankoka. Unutarnji sadržaji tematski su dizajnirani u skladu sa stilovima regija kojima je prolazio Marko Polo na putu po Dalekome istoku. Dizajn interijera bez smetnje upotpunjuje i obogaćuje povijesnu suštinu palače, a uz jedinstven i vrhunski smještaj, u pet pripadajućih ruševnih kućišta, koji su sa dva mosta povezani s palačom, bit će ustrojena usluga najviših standarda. U njima će se, u sklopu palače, realizirati restoran s dalmatinskim delicijama i saloni za masažu i uljepšavanje tijela.

Ž. Petković

Izvor: www.SlobodnaDalmacija.hr

]]>