Hrvatske kompanije mogle bi graditi hotel od 160 mil. eura u Moskvi

Slovensko-hrvatska Riko Grupa uskoro će potpisati ugovor s Rusima, kažu u kompaniji za www.banka.hr

Slovensko – hrvatska inženjering kompanija, Riko Grupa, u idućih nekoliko tjedana potpisat će ugovor o gradnji 160 milijuna eura vrijednog hotela u Moskvi, a izvođač radova mogla bi biti neka hrvatska kompanija, izjavio je Marko Plahuta ekonomist Riko Grupe.

Tijekom jučerašnjeg posjeta ruskog premijera Vladimira Putina Ljubljani razgovaralo se o tom projektu, kao dijelu priprema za organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. godine, no unatoč najavama ugovor nije potpisan.

“Vjerujem da ćemo ugovor potpisati u idućih nekoliko tjedana, već smo dobili dozvole”, rekao je Plahuta u telefonskom razgovoru za www.banka.hr. Istaknuo je kako “postoji velika vjerojatnost angažiranja neke hrvatske građevinske kompanije”.Investitor je ruska kompanija Lužniki, a hotel bi trebao biti izgrađen u blizini olimpijskog kompleksa i istoimenog stadiona u Moskvi, na kojem igraju nogometni klubovi Spartak i CSKA.Riko je još 2006. poslao pismo namjere, no Rusi su se aktivirali tek nakon što je ta zemlja dobila organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine.Trećinu projekta financirat će investitor Lužniki, dok će se za dvije trećine pobrinuti Riko Grupa putem dugoročnih kredita slovenskih i europskih banaka, rekao je Plahuta.Riko grupa nalazi se u vlasništvu hrvatskog poduzetnika Joze Dragana, koji radi u uredu u Moskvi, i slovenskog biznismena Janeza Škrabeca. Obojica imaju po 50 postotni udio u kompaniji. Jozo Dragan nije bio dostupan za komentar.

www.bankamagazine.hr