I u teškim vremenima Holcim je pouzdan partner

(Labin, 3.2.2011.)

Holcim je jučer, 2. veljače, u Labinu održao susret s novinarima, te ih obavijestio o poslovnim rezultatima. Predsjednik Uprave naglasio je tom prilikom da očekuje tešku 2011. godinu, no Holcim je odredio jasni fokus, te je i u teškim vremenima sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner.

U 2010. godini Holcim je brojnim aktivnostima osigurao povećanje konkurentnosti. Pod sloganom „Dobar Majstor zlata vrijedi“ – uz već poznati Holcim Majstor® cement – tržištu su predstavljena tri nova proizvoda: Majstor® pijesak i drobljenac, te big bag pakiranje, koje će olakšati posao građevinarima, te omogućiti da gradilišta budu urednija. Nadalje, Holcim je dobio znak Hrvatska kvaliteta za tri linije proizvoda: Holcim Inducal® (agregat posebno prilagođen primjeni u industriji), Holcim Agrocal® (prirodni izvor kalcija za poboljšanje kiselih tala) i za Holcim Majstor® pijesak (za građenje).

Zbog situacije u segmentu betona, Holcim je u svibnju 2010. privremeno zatvorio tvornice betona u Bistri i Zaboku. Pozitivna promjena na tržištu u srpnju je otvorila tvornicu u Zaboku, dok će ona u Bistri prema sadašnjim planovima ostati zatvorena kroz cijelu 2011. Proizvodnja je u 8 Holcimovih tvornica betona u 2010. pala za 50% u odnosu na 2009. – jednim dijelom zbog pada tržišta, no većim dijelom zbog problema u financiranju projekata i nelikvidnosti.

I u teškoj situaciji Holcim je nastavio poticati održivu gradnju: tako je i za hrvatske arhitekte, građevinare i studente od srpnja 2010. otvoren međunarodni natječaj Holcim Awards. Projekti i vizije održive gradnje mogu se prijaviti do 23. ožujka 2011. godine, a nagradni fond iznosi 2 milijuna USD.

„Holcim (Hrvatska) d.o.o. je 2010. godinu završio s 30% manjim prihodima u odnosu na 2009. te ostvarenim gubitkom. Ove godine očekujemo istu razinu investicija u građevini kao i lani. Bit će teško, ali ovom prilikom želim naglasiti da je Holcim, međunarodna, stabilna i uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.“ – rekao je Mario Grassl, predsjednik Uprave Holcima Hrvatska.

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 83.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

* * * * * * *

Za komunikacije Holcima Hrvatska,

Julija Škoro,

telefon: 052 876 802,- mobitel 098 299 172,

e-mail: julija.skoro@holcim.com

(www.holcim.hr)