Industrijska četvrt ulaže još 260 tisuća kuna u nogostupe

OSIJEK – Nastavak izgradnje te uređivanja nogostupa i na taj način rješavanje problema koji se gomilao doslovce pedesetak godina(!), prioritetni je projekt Gradske četvrti Industrijska četvrt za iduću godinu.

Na popisu su za rekonstrukciju, tako, parna strana Vinkovačke ulice, od Bosutske do Dunavske, te neparna od Drinske do Dunavske, kao i Vinkovačka na Brijestu. Uređivani bi mogli biti i pločnici na parnoj strani Zrmanjske, na potezu od Krbavske do Sv.J.Radnika, zatim na lijevoj strani Kupske ulice, objema stranama Vukanske, Jadranske i Koranske te u Krapinskom naselju. – Koliko ćemo od planiranog uspjeti obnoviti, ovisi o suglasnosti Grada, s čijim ćemo se predstavnicima uskoro susresti – kaže Franjo Varga, predsjednik Vijeća GČ Industrijska četvrt, te dodaje kako su nogostupi stavljeni na listu prioriteta čim je, prije tri godine, oformljeno sadašnje Vijeće te četvrti. Inače, nedavnom odlukom Grada udvostručena su sredstva namijenjena četvrtima, s jedan na dva posto gradskog proračuna, a po tome će Industrijska od iduće godine raspolagati s 520.000, za razliku od dosadašnjih 260.000 kuna.

Za uređenje preostalih nogostupa, smatra Varga, trebat će više od 260.000 kuna. U posljednje je dvije godine, naime, u tu svrhu utrošeno približno 200.000 kuna, a uređene su Drinska ulica, od Doma za starije i nemoćne osobe do Pošte, zatim od kućnog broja 101 do 119, kao i istočna strana Krbavske, odnosno dio od Drinske do Vrbaske, te zapadna strana te ulice. Radovi su obavljeni i u Ulici Sv.J.Radnika, Murskoj i Dragonjskoj. Budući da su sredstva povećana, na popis su, koji će biti dostavljen Gradu, osim nogostupa, dodani i neki drugi zahtjevi, kao što su postavljanje rasvjete u nekoliko ulica, zatim izgradnja dječjih igrališta, kao i rješavanje problema vrana koje maltretiraju stanovnike toga dijela grada već godinama. Autor: S.LEPAN Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>