Innovation & Design Awards

Condé Nast Traveller, ugledni svjetski časopis za putovanja, u suradnji s Marriott Hotels & Resorts već četvrtu godinu zaredom organizira dodjelu godišnjih nagrada \\\\\\\’Innovation & Design Awards\\\\\\\’ za originalnost i izvrsnost različitih aspekata dizajna.

Od ukupno 10 kategorija koje određuje stručni žiri časopisa, Arena Zagreb studija UPI-2M izabrana je kao finalist u kategoriji \\\\\\\’Infrastructure\\\\\\\’. Arena Zagreb, inače jedini kandidat iz Hrvatske, natječe se u konkurenciji sa svjetskim graditeljskim uspješnicama poput projekta željezničke postaje arhitekata tvrtke Fosters, zračnih luka u Montevideu i Washingtonu ili dizajna kojeg potpisuje Zhaha Hadid, Santiago Calatrava ili arhitekti tvrtke Sanaa. Nagrada je specifična, jer sve konkurentne projekte predlažu isključivo čitatelji časopisa tijekom godine, a potom ih članovi stručnog žirija probiru i uvrštavaju u predviđene kategorije.

Konkurencija uključuje svjetske građevine, mjesta, prijevozna sredstva, kulturne znamenosti, tehnološke i komunikacijske inovacije i proizvode. U ocjenjivačkom sudu časopisa Traveller, sastavljenom od zanimljivih stručnjaka iz raznih područja umjetnosti, znanosti, arhitekture, dizajna, tehnologija i medija, ove su se godine našli: Sir Nicholas Serota, direktor londonske galerije \\\\\\\’Tate\\\\\\\’, John Thackara, osnivač instituta \\\\\\\’Netherlands Design Institute\\\\\\\’, Rowan Moore, arhitektonski kritičar i novinar, Ricky Burdett, profesor arhitekture i urbanizma i vodeći savjetnik za izgradnju infrastrukture i prostora za održavanje Olimpijskih igara 2012. godine, Brent Hoberman, suosnivač poznate putničke on-line agencije \\\\\\\’Lastminute.com\\\\\\\’, Heston Blumenthal, popularno nazvan „alkemičarem kulinarstva“, čiji restoran u Engleskoj je jedan od rijetkih nosilaca 3 Michelinove zvjezdice, i drugi.

Svi finalisti kao i kategorije objavljeni su na internetskoj stranici časopisa www.cntraveller.com te u posebnom prilogu britanskog tiskanog izdanja za svibanj. Glasovati se može on-line do kraja travnja, a konačni rezultati ovisit će i o glasovima čitatelja, odnosno posjetitelja. Pobjednici pojedinih kategorija bit će proglašeni 10. svibnja na svečanoj ceremoniji u Londonu, a rezultati potom objavljeni na Travellerovim internetskim stranicama.

Arena Zagreb nedavno je dobila visoko priznanje struke na Svjetskom festivalu arhitekture u Barceloni za dizajn konstrukcije, a dobitnica je i brojnih drugih nagrada.
CONDÉ NAST INTERNATIONAL je ugledna međunarodna izdavačka tvrtka, prisutna u 17 zemalja širom svijeta i odgovorna za tiskana i internetska izdanja 126 prestižnih časopisa kao što su: Traveller, Vogue, Vanity Fair, Glamour, Brides, AD, GQ Style, Easy Living, House & Garden…

ARENA ZAGREB je višefunkcionalna dvorana smještena na Laništu s kapacitetom od 15.200 sjedećih mjesta odnosno ukupno oko 20.000 mjesta uz istovremeno korištenje partera. Projektirana je i sagrađena u rekordnih 17 mjeseci povodom održavanja Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. Specifičnost dizajna su 86 prednapetih armirano betonskih zakrivljenih lamela koje nose ovješenu krovnu čeličnu konstrukciju. Od same izgradnje, Arena je postala istaknuti simbol grada Zagreba.
UPI-2M je projektantska tvrtka iz Zagreba specijalizirana za arhitektonsko projektiranje, projektiranje konstrukcija, konzalting i dizajn. U svom opusu ima brojna projektna rješenja i koncepte iz javnog, komercijalnog, poslovnog, stambenog, urbanističkog i ostalih sektora. Trenutačno radi na nekoliko većih projekata.
Za više informacija obratite nam se na kontakte:

Morana Pleština, PR & komunikacije e: morana_plestina@upi-2m.hr t: +385 01 3772 089