Interijeri drukčiji od drugih

Izgubljenog prostor nadoknađen je pomaknutim prednjim zidom i erkerom. Na taj način nastao je malo drugačiji objekt, koji se sa svojim harmoničnim bojama ističe u okolini. Balkon, krovne kućice i staklene stijene dodatno naglašavaju jasnu koncepciju.

Zabatni erker smisleno je iskorišten za smještaj kuhinje koja je pomičnim vratima spojena sa blagovaonom i ulaznim dijelom.

Koncept kosih zidova u tom dijelu slijede dijagonalno postavljene pločice u dnevnom boravku. Sustav za korištenje potrošne tople vode uz pomoć solarne energije uključen je u cijenu. U potkrovlju je slobodan prostor za oblikovanje individualnih prostorija što je dovoljno za jednu četveročlanu obitelj.

a) Svjetlost i prostornost glavni su aduti ovdje prikazanog objekta. Gore je vidljiv reprezentativni ulazni dio sa integriranim stubištem; desno je prostrani dnevni boravak sa blagovaonom okupan svjetlom zahvaljujući velikim staklenim stijenama. Kuhinja je prostorno na dobitku zahvaljujući smještaju unutar erkera, a potkrovlje je sukladno konceptu prozračno i puno svjetla.

b) Kombinacija pastelne žute fasade sa decentnim sivim krovištem čini osnovu harmoničnog vanjskog izgleda. Detalji u bijelom drvetu i sivi prozorski okviri skladno se uklapaju u cjelokupnu sliku.

]]>