Interprotex 7. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine

INTERPROTEX je specijalizirani sajam zaštite, jedinstven u našoj zemlji, koji okuplja tvrtke s područja zaštite osoba i imovine. 7. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine 27.-30.09.2005. 02.-05.10.2007.

Bienalnog ciklusa održavanja, Interprotex se isprofilirao u važno mjesto prezentacije najnovijih dostignuća suvremene tehnike, tehnologije i elektronike te je postao nezaobilazno mjesto susreta svih grupacija ove gospodarske grane sa svrhom izravne komunikacije, kako s posjetiteljima, tako i sa stručnjacima iz branše, institucijama i predstavnicima zakonodavnih tijela u zemlji i Regiji. Sajam se, kao i svih proteklih godina od utemeljenja, održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Kao poslovni sajam, Interprotex je namijenjen stručnjacima inženjerskog profila i profesionalcima koji uz nove proizvode i usluge imaju potrebu pratiti ukupno gospodarsko kretanje branše. Kako i dolikuje kvalitetnim poslovnim sajmovima, Interprotex koncepcijski koristi kombinaciju poslovno-izložbenog i stručno-edukativnog sadržaja kao garanciju uspješnosti i visoke kvalitete te zadovoljstva izlagača i posjetitelja. Koncept sajma baziran je na Safety-Security programu i predstavljen kroz tri tematska područja:

SAFETY – zaštita na radu i zaštita od požara Zaštita na radu objedinjava primjenu tehničkih, zdravstvenih i drugih pravila i mjera s ciljem stvaranja što sigurnijih radnih uvjeta te zaštite zdravlja i života osoba na radu. Zaštita od požara i vatrogastvo imaju izuzetni značaj za zemlju, posebno zaštita priobalnog područja zbog bogatog šumskog kompleksa koji pogoduje požarima i velikoj materijalnoj šteti. SECURITY – tjelesna, tehnička i mehanička zaštita Moderni alarmni sustavi, razvoj proizvoda sposobnih za integriranje s drugim proizvodima, stvaranje centara kućne automatike, digitalizacija, biometrija i druga dostignuća, pružaju korisnicima nove mogućnosti u sve dostupnijim paketima, čineći život čovjeka sigurnim i udobnim. Tema Security naglasak stavlja na tehničku i mehaničku protuprovalnu zaštitu u koju uključuje i društva za tjelesnu zaštitu zatvarajući tako krug sigurnosti koji predstavlja najsuvremenija rješenja za zaustavljanje sve veće učestalosti provala u novčarske institucije.

OSIGURAVATELJSKE TVRTKE I FINANCIJSKE INSTITUCIJE, ZAŠTITA PODATAKA Osiguravajuća društva s lepezom ponude osiguranja osoba i imovine, financijske institucije kao i zaštita podataka postali su nezaobilazni segment sajma. Uvjeti zabrinjavajućeg porasta kriminalnih radnji, sve veće materijalne štete i nedovoljne zaštićenosti novčarskih institucija, nameću se kao nedovoljno predstavljena područja koje ćemo obrađivati i u stručno-edukativnom programu. Novouvedene teme na prošlom sajmu: antiterorističko djelovanje i zaštitu od terorizma, sprečavanje trgovine ljudima i razminiranje, nastojat ćemo još više etablirati, a posebnu pažnju poklonit ćemo pripremi kvalitetnih stručnih skupova i obradu aktualnih tema s ovog područja. U cilju učvršćivanja pozicije regionalnog lidera među SAFETY-SECURITY sajmovima, predstavljajući u isto vrijeme područja zaštite čovjeku najvažnijih vrijednosti: sigurnost osoba, imovine i okoliša, u istom terminu održat će se 2. međunarodni bienalni sajam zaštite okoliša, ekotehnologija i komunalne opreme EMAT koji organiziramo u suradnji s talijanskim sajmom SEP iz Padove. Time cijelom terminu osiguravamo brojan odaziv poslovnih posjetitelja, kako iz zemlje, tako i inozemstva.

PROGRAM IZLAGANJA – Tehnička zaštita – Mehanička zaštitna sredstva – Tjelesna zaštita – Osiguravajuća društva – Zaštita na radu – Zaštita od požara i vatrogastvo – Policijska zaštita – Oružje, naoružanje i streljivo UPITNIK INFORMACIJE ZA POSJETITELJE Izvor: ZAGREBAČKI VELESAJAM www.zv.hr

]]>