Investicija vrijedna četiri zvjezdice

POREČ – Prvi su gosti u subotu bili u sedam ujutro na recepciji netom rekonstruiranog hotela Albatros u Zelenoj Laguni. Plava laguna d.d., koja je vlasnik hotela, predviđala je otvaranje krajem lipnja, ali su se radovi odužili, budući da se radilo o temeljitoj rekonstrukciji u kojoj su zadržani samo vanjski zidovi tri i pol desetljeća starog hotela.

Trenutno je u hotelu 250 gostiju, od 650 mogućih, koliki je kapacitet u 324 sobe, a šefica recepcije Klaudija Laković i direktor hotela Enco Žužić primaju isključivo pohvale zadovoljnih posjetitelja.

U razgovoru sa Žužićem i direktorom Profitnog centra Zelena Laguna Mirom Zovićem saznajemo da su podnijeli zahtjev za kategorizaciju na četiri zvjezdice. Hotel nudi »all inclusive« smještaj, obroke u restoranu i snack baru, ima tri otvorena bazena sa slatkom vodom, dječje igralište i klimatizirane sve zajedničke prostore i sobe.

Oko hotela još su radnici koji dovršavaju poslove nebitne za njegovo normalno funkcioniranje, a Žužić kaže da za rujan imaju dobar buking, čak i stopostotni u jednom dijelu mjeseca.

Ovo je drugi »all inclusive hotel« Plave lagune – u svibnju je s takvom ponudom u sezonu krenuo susjedni Laguna Zorna kategoriziran na tri zvjezdice, obnovljen prije deset godina. Zović kaže da su za rad u hotelu predvidjeli 27 stalno zaposlenih i između 90 i 100 sezonaca.

Sljedećih mjesec i pol dana zapravo je testiranje Albatrosa, kao novog proizvoda na tržištu za sljedeću godinu koji je, u skladu s praksom vlasnika. kao i ostali njegovi hoteli dobio marketinški predmetak »Laguna«.

U novom smo hotelu zatekli i predsjednika Uprave Plave lagune Đenija Radića u nedjeljnoj znatiželji i vidljivo zadovoljnog. Ovaj porečki hotelijer u posljednjih je desetak godina obnovio gotovo sve svoje objekte. Ostaju još hoteli Galeb i Delfin, koji su sada na samo dvije zvjezdice, te najveći investicijski zalogaj – hotel Parentium.

Za Galeb će do jeseni biti dovršen projekt obnove za hotel od četiri zvjezdice, a pripremljen je idejni projekt za Parentium i do pet zvjezdica. Konačnu odluku o ulaganjima, naravno, donosi vlasnik, Lukšić grupa. Obnova Albatrosa sagrađenog 1970. godine koštala je oko 107 milijuna kuna.

S. M. Izvor: www.GlasIstre.hr

]]>