Investitoru Denisu Vujoviću slijedi kaznena prijava

PULA – Patrola je izvršila očevid i utvrdili smo da se radi o kaznenom djelu oštećenja tuđih stvari, rekao je glasnogovornik PU istarske Robert Pavleković. Oštećeni stanari sada trebaju podnijeti prijedlog za kazneni progon, a ako ga ne podnesu, policija će utvrditi stvarno stanje te na temelju toga podnijeti prijedlog Državnom općinskom odvjetništvu u Puli.

Nakon preksinoćnje prijave stanara u Ulici Porta Stovagnaga na broju devet, jučer smo pokušali doznati rješavaju li se njihovi problemi. Naime, ogorčeni stanari su nam se požalili da je armatura željeza (tondini) probila i oštetila zid u jednom od stanova. No, to nisu jedini problemi koji ih muče: zbog radova koji se izvode i blagdanima i vikendima više nemaju mira u vlastitoj kući, prašina pada na sve strane, a od vibracija su popucali zidovi u svim stanovima zgrade na koju se naslanja budući hotel.

Već u nekoliko navrata Glas Istre je pisao o hotelu koji se gradi pored Kavane ogledala. Preksinoćnji događaji su ponovo skrenuli pažnju na betonsku grdosiju koja raste na pulskoj Rivi preko puta Uljanikova otoka. – Po dojavi o tom slučaju odmah smo poslali naše tehničare da izvrše očevid i naprave zapisnik o nastaloj šteti – rekla nam je direktorica poduzeća Castrum Zlata Quaranta. Dodala je da stanarima mogu pomoći oko prikupljanja dokaza o nastaloj šteti, a o podizanju eventualne tužbe ili nagodbi s investitorom odlučuju sami stanari. Napomenula je da će stupiti u kontakt s investitorom te se pokušati dogovoriti s njim o obeštećenju stanara. Predstavnik stanara Marjan Toplonaj potvrdio nam je dolazak Castrumovih tehničara na mjesto događaja te napomenuo da nisu i ne žele kontaktirati s investitorom.

Unatoč cjelodnevnim pokušajima, nismo uspjeli doći do predstavnika investitora, poduzeća Coden Denisa Vujovića da bismo čuli i njegovu stranu te eventualne odgovore na pitanja kako će sanirati štetu, ne samo zbog probijanja zida tondinima, nego i napuknuća zidova u cijeloj zgradi. – Patrola je izvršila očevid i utvrdili smo da se radi o kaznenom djelu oštećenja tuđih stvari, rekao nam je glasnogovornik PU istarske Robert Pavleković. Oštećeni stanari sada trebaju podnijeti prijedlog za kazneni progon, a ako ga ne podnesu, policija će utvrditi stvarno stanje te na temelju toga podnijeti prijedlog Državnom općinskom odvjetništvu u Puli. – Kad će biti podnesen prijedlog za kazneni progon, u ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću reći, ali je sigurno da će biti u idućih nekoliko dana, zaključio je Pavleković.

Jučer smo nekoliko puta, no neuspješno, pokušavali dobiti pulskog gradonačelnika Valtera Drandića za komentar o spornoj tvrdnji jednog od stanara Luke Mijića. Naime, kako tvrdi, gradonačelnik nije imao previše interesa za rješavanje njihovih problema jer, dodaje Mijić, Drandić stanuje u jednom od Vujovićevih stanova. Autor: M. KRIŠTO Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr

]]>