Istraživanje i Razvoj: Kisik budućeg razvoja Sika-e

Sika je izgradila svoj novi tehnološki centar, površine od oko 10.000 m2 i volumena od 40.000 m3 na mjestu gdje je tvrtka osnovana prije skoro stotinu godina: u Zürichu. Sika ovime priznaje svoje korijene i tehnološko sjedište – Švicarsku.

Nove mogućnosti u istraživanju i razvoju otvorile su se Sika-i krajem travnja ove godine, kada su otvoreni novi istraživački laboratoriji.

Oko 180 zaposlenika iz svih područja Istraživanja i Razvoja (R&D) našlo je svoje mjesto u novom Tehnološkom centru. Sika-ina brza ekspanzija tijekom zadnjih nekoliko godina zahtijevala i konstrukcijsku ekspanziju – posebno u području inovacija. Ova investicija od 40 milijuna švicarskih franaka od ključne je važnosti za budući uspjeh i rast.

S moderno opremljenim sobama za mjerenje, skladištenje i klimatsku kontrolu, laboratoriji odgovaraju vrhunskim standardima kemijske industrije.

Novi tehnološki centar slijedi Sika-in koncept „Od temelja do krova“, te istraživači mogu pronaći nadahnuće za rad u samom objektu, na kojem su Sika proizvodi korišteni za mnoge namjene (podzemno brtvljenje, brtvljenje i učvršćivanje staklene fasade, postavljanje podnih i zidnih obloga, te za hidroizolaciju krova).
Ovim novim prostorijama podići ćemo atraktivnost Sika-ine tehnologije na još višu razinu.

Sika-Croatia d.o.o.