Izaslanstvo kineske pokrajine Fengtai posjetilo tvornicu keramike Modus u Orahovici

Izaslanstvo Fengtai Districta – pokrajine glavnog kineskog grada Pekinga, boravilo je 2. i 3. lipnja u Virovitičko-podravskoj županiji. Tijekom svog posjeta obišli su gospodarstvenike s područja županije radi uspostavljanja suradnje i privlačenja potencijalnih investicija.

Na Pustari Višnjica održana je prezentacija mogućnosti ulaganja u Virovitičko-podravsku županiju kojoj su, između ostalih, prisustvovali guverner Fengtai pokrajine Ji Yan, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, zamjenica župana Sanja Bošnjak, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu Ana-Marija Petin, direktor sajma Viroexpo Igor Andrović, gosti i gospodarstvenici iz pokrajine Fengtai te djelatnici Virovitičko-podravske županije i regionalne razvojne agencije VIDRA.

Nakon održane prezentacije, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i guverner Fengtai pokrajine Ji Yan potpisali su Izjavu o namjeri suradnje između Virovitičko-podravske županije i Fengtai District of Bejing, na temelju koje su stvoreni preduvjeti za razvijanje gospodarske suradnje i privlačenje investitora. Izaslanstvo kineske pokrajine Fengtai i predstavnici Virovitičko-podravske županije posjetili su zatim grad Orahovicu i tamošnje gospodarske subjekte – tvrtke Pan Parket, PP Orahovica i Keramika Modus.

„Bilo nam je zadovoljstvo predstaviti naše proizvodne potencijale, asortiman te sve kapacitetne i tehnološke mogućnosti moderno opremljene tvornice za proizvodnju keramičkih pločica. U kratkom, no iznimno važnom posjetu kineskog izaslanstva Keramici Modus i općenito upoznavanju s gospodarstvom cijele županije s potpisanom Izjavom o namjeri suradnje između Virovitičko-podravske županije i pokrajine Fengtai kao krunom cijelog susreta vidimo neke nove interese i prilike za ostvarivanje naših poslovnih ciljeva“, izjavio je predsjednik Uprave Keramike Modus Željko Radek, koji je, u društvu vodećih ljudi tvrtke, ugostio članove kineskog izaslanstva i proveo ih kroz tvornicu, gdje su se najviše zadržali razgledavajući inkjet printer za digitalni otisak na pločicama.

Na kraju boravka kinesko izaslanstvo posjetilo je turistički biser Virovitičko-podravske županije i grada Orahovice – Orahovačko jezero, gdje ih je dočekao gradonačelnik Josip Nemec sa suradnicima.

Sve aktualnosti o Keramici Modus možete pratiti i na www.facebook.com/keramikamodus, kao i na službenim internetskim stranicama www.keramika-modus.com