Javna rasvjeta na “crnim točkama”

VINKOVCI – Otkako je prije godinu dana stavljena u uporabu, vinkovačka južna obilaznica ispunila je svoj osnovni cilj – rasteretila je promet u središtu grada, koji je posebice u prijepodnevnim satima bio prebukiran vozilima koja su preko Vinkovaca morala prometovati prema Vukovaru, Đakovu ili Osijeku.

No, jedan od glavnih nedostataka spomenute prometnice od samog završetka njezine gradnje bilo je nekvalitetno riješeno pitanje rasvjete pa su se zbog slabog svjetla na obilaznici, posebice na pojedinim dionicama, vozači često žalili, a upravo je to i bio uzrok brojnim prometnim nesrećama. Iako je problem u proteklom razdoblju djelomice riješen, ipak su ostale dvije “crne točke”, odnosno mjesta na kojima se vinkovačka južna obilaznica spaja s gradom, točnije Hrvatinićevom i Ulicom H.D. Genschera jer ti prijelazi nisu najsretnije izvedeni. Zbog nekoliko prometnih nesreća koje su se dogodile u posljednje vrijeme, a jedna od njih završila je i s teškim ozljedama putnika, ovih su dana počeli radovi na postavljanju rasvjete.

Na spomenutim će mjestima biti postavljeno pedesetak rasvjetnih tijela, a radovi će biti završeni najvjerojatnije do kraja listopada. Investicija je, kako doznajemo od pročelnika Ureda za komunalno gospodarstvo i prostorno uređenje Ante Sliškovića, vrijedna 380 tisuća kuna, a ta je sredstva Grad osigurao u ovogodišnjem proračunu. Postavljanjem rasvjetnih tijela i osvjetljavanjem raskrižja na kojima se južna obilaznica spaja sa spomenutim vinkovačkim ulicama, bit će osvijetljeni i ulazi u grad iz smjera Županje i Rokovaca, što je također jako važno jer se na tom području nalazi vinkovačka industrijska zona. Autor: M.LEŠIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>