Kada dođu topli dani, pomažu nam klima uređaji

Ono što je danas prisutno u svakom suvremenom automobilu ili se barem može jednostavno ugraditi – ugradnja klima uređaja u vlastitom domu nije tako česta pojavnost u svakodnevnom životu, no ne znači da nije izvediva.

Kao što je grijanje, tekuća, hladna i topla voda već godinama sam po sebi razumljiv standard u našim domovima i na poslu, isto je tako zamisliva i izvediva ugradnja klima uređaja.

Razlozi zašto kupiti i postaviti klima uređaje u vlastitom domu višestruki su: oni osiguravaju ugodnu unutarnju klimu prostora, to znači da ne samo da regiliraju temperaturu nego i vlažnost zraka.

Tijekom ljetnih mjeseci klima uređaj spriječava prodor vrućeg zraka, neugodnih mirisa, prašine i buke jer nije potrebno otvarati prozore. Kao rezulatat svega toga je ugodnija radna klima i uopće klima življenja.

Što nas dakkle spriječava da postavimo klima uređaj u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi i uživamo u klimatiziranom prostoru isto onako kao što uživamo toplini tijekom zimskih mjeseci.

Kao što su indvidualni pojedini zahtjevi za komforom i osiguravanjem prostornih i klimatskih pretpostavki u svakom domu, tako je šarolika i ponuda današnjih klima uređaja na tržištu.

Sve veće temperature tijekom ljetnih mjeseci i rastuća vlažnost zraka sve više kvare ljetni odmor mnogima. Kapljice znoja na čelu, osjećaj „umora“ i smanjena radna učinkovitost posljedice su ljetnih vrućina.

Dok radna produktivnost čovjeka na temperaturi od 19°C iznosi 100%, tako isto ta radna produktivnost na temperaturi od 33°C iznosi 50%, pokazuju stručna istraživanja u svijetu.

]]>