Kanalizacija i vode zanimljiviji od radija

ŽUPANJA – Aktualnim satom Gradskog vijeća Županje, zahvaljujući vijećnicima HNS-a i HSP-a Ivici Šariću i Zdravku Meseljeviću, dominirala su pitanja o događajima u Hrvatskom radiju Županja.

Suspenziji direktora Zvonka Živkovića i promjenama u vlasničkoj strukturi, no nakon stanke tijekom koje su se sastali predstavnici pet političkih stranaka, te izvješća Ivana Tomića, predsjednika NO HRŽ-a, gradski su vijećnici aktualni sat nastavili nizom pitanja o komunalnoj problematici, cijeni vode, gradnji sportske dvorane u Štitaru, privatizaciji Sladorane i kanalizaciji u Radićevoj ulici. Naime, HNS-ovac Šarić uputio je niz oštrih primjedbi da Grad Županja ne okrupnjava vlasnički udjel u radiju jer to ne želi, te upitao je li smjena direktora stvar dogovora koalicijske vlasti. HSP-ov vijećnik Meseljević je,prozivajući Gradsko poglavarstvo da ne brine o radiju odgovor zatražio od gradonačelnika Davora Miličevića, koji je istaknuo da je sadašnja vlast u Županji dovedena pred svršen čin, jer prethodna nije reagirala na javne natječaje oko prodaje vlasničkih udjela, potkrijepivši svoje tvrdnje datumima natječaja Županjske banke i Domila. Nakon što je predsjednik Nadzornog odbora radija Ivan Tomić opširno pojasnio cijelu priču oko HRŽ-a, vijećnici su se okrenuli komunalnim temama.

Naime, Tomić je, govoreći o suspenziji direktora i glavnog urednika Zvonka Živkovića naglasio da je takvu odluku Nadzorni odbor donio jednoglasno, na sjednici na kojoj je primljeno na znanje Živkovićevo izvješće o radu za prvih šest mjeseci 2005. Podsjetivši da na skupštini HRŽ-a u srpnju nije prihvaćeno direktorovo izvješće o radu, Tomić je naglasio da je time automatizmom Živković trebao podnijeti ostavku, što nije učinio u razdoblju u kojemu je opstruirao rad Nadzornog odbora. “Dva člana NO-a tražili su uvid u knjigu poslovnih udjela, a smatrajući da su povrijeđena određena prava donijeli smo odluku o razrješenju direktora. Moram reći i to da su u međuvremenu pojedinci u radiju dva puta prodali iste dionice”, istaknuo je Tomić, dodajući da je pred početak Gradskog vijeća sjednicu održalo i Gradsko poglavarstvo koje je, rekao je, podržalo odluke NO radija. Suzdržana su bila jedino dva člana iz redova HSP-a. Prema svemu sudeći, tim su objašnjenjem vijećnici bili zadovoljni, jer su sjednicu nastavili pitanjima o izgradnji kanalizacije, provozu šljunka kroz Štitar i sličnim temama. Autor: Z.KNEŽEVIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

]]>