Kapital Hrvatske pošte “Težak ” 22,6 miliuna kunanije prodan na natječaju!

OSIJEK – Uprava Hrvatske pošte odlučila je u lipnju ove godine prodati dvije nekretnine (zemljište i objekt na dvjema lokacijama) u Osijeku, procijenjene na ukupno 22,6 milijuna kuna.

Početkom srpnja oglašeni su javni natječaji, ali nekretnine nisu prodane, unatoč tome što se objekt i zemljište nalaze na lokacijama u širem središtu grada pogodnima za obavljanje raznovrsnih djelatnosti. Do sredine srpnja kupci su mogli slati ponude u Zagreb, ali u Sektoru logistike pri Direkciji pošta doznajemo kako nekretnine nisu prodane. Naime, HP-u nisu pristigle prihvatljive ponude. Očigledno potencijalnim ulagačima dobar položaj ponuđenih parcela u gradu ne znači ništa ili je, pak, cijena previsoka. U svakom slučaju Pošta će ponoviti natječaj.

Podsjetimo, na prodaju je ponuđen stari objekt na površini od 11.067 kvadrata koji je 2001. godine Pošta kupila u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića od tvrtke Mobilija za gradnju budućeg “Središta poštanske razrade”, te 2.044 četvorna metra zemljišta u Ulici Bartola Kašića 3 kupljenih prije sedam-osam godina na kojoj je, također, planirana gradnja poštanskog objekta iste namjene. Početna cijena zemljišta (oranice) u atraktivnoj građevinskoj zoni kod željezničkog i budućeg autobusnog kolodvora iznosi 4 milijuna i 950.000 kuna, a cijena starog objekta (Mobilijine hale od 10.979 kvadrata) kod željezničke pruge uz Vinkovačku ulicu s pripadajućim zemljištem iznosi 17 milijuna i 690.000 kuna.

Hrvatska je pošta poništila natječaj za prodaju navedenih nekretnina jer na natječaj nije pristigla ni jedna prihvatljiva ponuda. Stoga će natječaj biti ponovljen, a sredstva od eventualne prodaje uložit će se u razvoj poštanske mreže u Slavoniji – poručuju iz Odnosa s javnošću pri Upravi Hrvatske pošte. Kada će biti oglašen novi natječaj za prodaju nekretnina nije rečeno. Autor: N.ŠPOLJARIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr