Kaštelirci čistili za graditeljima Ipsilona

KAŠTELIR – U nedjelju su neki Kaštelirci išli brati gljive, drugi u lov, a jedna se grupa okupila s alatima na cesti Babići – Cerjani, spojnici Istarskoj ipsilona. Bili su vrijedni jer ih je inspirirao gnjev. Naime, nasip uz ovu spojnu cestu izveden je protivno pravilima, prestrm je i nezaštićen.

Navezena zemlja na krupno kamenje postala je prava opasnost jer je kiše ispiru na cestu, a nedavno je uzrokovala višednevnu blokadu koju su građani odlučili sami riješiti, a radnu akciju organizirao je lokalni SDP. Lokalni SDP-ovac Ecio Legović rekao nam je da su asfaltiranje te ceste davnih dana građani sufinancirali s polovicom iznosa, a sada im, nakon što ju je Bouygues »modernizirao« kao pristupnu Ipsilonu, stvara samo glavobolje. »Pokušali smo kroz Općinsko vijeće urgirati da se to riješi, bili su neki ljudi i fotografirali, ali ništa do danas nije učinjeno. Čini se kao da ni općinskoj vlasti to nije prioritet, pa smo odlučili sami riješiti problem.

U akciji ne sudjeluju samo članovi SDP-a nego građani koji najviše koriste ovu cestu i koji se žele voziti sigurno, a Obrad Kocijančić došao nam je u pomoć sa svojim strojem. Sve je to u potpuno privatnoj režiji«, kaže Legović, a jedan od sumještana s lopatom u ruci dodaje da se ovdje radi o nevjerojatnoj nebrizi investitora i graditelja i da za njega Ipsilon nije gotov dok se ne riješi i njihov problem. Problem treba riješiti postavljanjem zaštitne mreže i sadnjom trave, da kiša ne ispire zemlju i kamenje na cestu jer je to iznimno opasno. »Mi koji svaki dan vozimo ovom cestom znamo napamet sve zamke. I naglo suženje, uz koje je pola metra dubok kanal, i da bi se, ako pada kiša, na cesti moglo naći kamenje, ali stranci to ne znaju i prije ili kasnije doći će do tragedije«, rekao nam je jedan građanin u radnoj odjeći. S. M. Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr

]]>