Klizna vrata i ugradbeni ormari

Njih je moguće svugdje smjestiti, maksimalno iskorištavaju prostor, a izrađeni su od najfinijih materijala modernih linija, te vaš prostor neće nagrditi već ga uljepšati, dajući mu dozu elegancije i finoće. Isto tako, imate li višak prostora, a oduvijek ste sanjali o tzv. sobama-garderobama, najidealniji izbor su ugradbeni ormari.

Tvrtke koje se bave dizajnom i ugrađivanjem ovakvih ormara, do detalja će osmisliti vaš savršeni ormar kako bi u njega stalo doista sve, te kako biste u njemu imali i dodatne stvari koje inače nagrđuju dojam stana, poput daske za glačanje ili sušila za rublje.

Nemate li mjesta za luksuz poput garderobne sobe, ne brinite. Ugradbene ormare moguće je napraviti doslovno od poda do stropa, ali i kombinirati s postojećim ormarima.

Također, živite li u podrumskom ili potkrovnom stanu, ovakvi će ormari stati na mjesta o kojima biste s klasičnim ormarima mogli samo sanjati. Naime, jedna od njihovih najvećih odlika je ta što se oni prilagođavaju svakom prostoru, a ne obrnuto.

Uz ugradbene ormare, sve su popularnija i klizna vrata koja, osim što štede prostor koji inače zauzimaju klasična vrata, vašem stanu daju modernističku notu. Klizna vrata možete ugraditi i ukoliko želite vizualno odijeliti jednu prostoriju od druge, ali i ako imate situaciju da su vam kuhinja i dnevni boravak spojene prostorije koje će takvima i ostati, no želite tijekom kuhanja izbjeći širenje neugodnih mirisa po stanu.

Bogat izbor

Klizna vrata i klizne stijene izrađuju se od visokokvalitetnih materijala koje birate sami! U ponudi su vrata, odnosno stijene aluminijskih ili čeličnih profila s ispunom od iverala, više vrsta stakla, pleksiglasa, ogledala, polikarbonatnih ploča i drugih materijala. Isto tako, gotovo svi materijali mogu biti u različitim bojama, a dijapazon je zaista velik.

Funkcionalnost i estetika

Osim već navedenih ekonomičnih i funkcionalnih prednosti ugradbenih ormara i kliznih vrata, dobro je znati da je odabirom određenih materijala moguće vizualno povećati prostor. Naime, stavite li na vrata ogledalo kao ispun, prostorija u koju ste ugradili ormar ili koju ste pregradili, izgledat će vizualno veće.

Isto tako, želite li ambijentalni ugođaj u prostoriji, s unutarnje strane kliznih vrata ili stijene od mliječnog stakla ugradit ćete halogene svjetiljke. Vjerujte, dojam će biti predivan.

Izvor: www.nekretnine.net

]]>